TSE’DEN Özel Hüma Okulları’na “Okulum Temiz” belgesi verildi. Hüma Okulları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü” kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla “Okulum Temiz” belgesi ile belgelendi.

Başvuru öncesinde "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerini, eylem planlarını, talimatlarını, eğitimlerini vb. işlemlerini tam olarak yerine getiren ve soru listesinde belirtilen şartları tamamlamış olan Hüma Okulları, denetlenip kontrol edildikten sonra TSE onaylı Okulum Temiz belgesini aldı.

Belgenin alınmasıyla birlikte Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, salgın döneminde öğrencilerin uygun ortamda eğitimlerine devam edebilmelerinin önemini dile getirerek, “Tüm öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın daha hijyenli bir ortamda güvenli ve sağlıklı koşullarda sorumluluklarını sürdürmelerini amaçlıyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımızı bu konuda bilinçlendirdik ve hazırlıklarımızı büyük bir titizlikle yaptık. Öğrencilerimiz okula başladığı andan itibaren nerede nasıl davranacakları, hangi ortamlarda ve alanlarda ders yapacakları, bahçede nerede oynayacakları, hangi öğrencinin hangi sırada yer alacağı, okul çıkışlarında öğrencilerin nasıl çıkış yapacağı, öğretmenlerimizin de alacağı önlemleri ve tedbirleri TSE'nin hazırladığı kılavuz rehberliğinde hazırladık. Bu konuda velilerimizin içinin rahat olmasını önemsiyoruz. Elbette velilerimizin de daima hazırlıklı ve tedbirli olması gerekiyor. Bu nedenle veli bilgilendirme eğitimlerini de özenle hazırladık” dedi.

Dr. Birekul, hem online hem yüz yüze eğitim için uzun vadeli eğitim planlarının hazır olduğunu da ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim