Akademik ve sosyal alanda birçok etkinliğe imza atan Özel Gençlik Ortaokulu, öğrencilerini Çanakkale Savaşını anlatan Çanakkale 1915 filmi için 5,6,7 ve 8. sınıftaki tüm öğrencilerini sinemaya götürdü
 
Okul yönetimi ve öğretmenleri, öğrencilerde tarih şuurunu oluşturmak ve öğrencilerini değerlerinin farkında bireyler olarak yetiştirmek adına okulda yapılan çalışmalara paralel düzenlenen etkinliklere devam ediyor. Son olarak Gençlik Ortaokulu öğretmenleri, Çanakkale Savaşı'nı anlatan “Çanakkale 1915” filmini öğrenciler ile birlikte izledi. Ortaokul öğretmenlerinin organize ettiği etkinlikte öğrenciler, öğrendikleri bilgileri karşılaştırma fırsatını bulurken tüm arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte film izlemenin mutluluğunu yaşadı.
 
 
 
Filmin sonunda değerlendirme yapan öğrenciler filmi beğendiklerini ifade ederek tarihimizi anlatan daha fazla filmin çekilmesi gerektiğini ifade ettiler. Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Barış Çağlayan Çakır, okulda yapılan çalışmalarda dikkate aldıkları en önemli hususun öğrenciyi her alanda mutlu ve başarılı kılmak olduğunu, bunun yanında hazır bilgileri tüketen değil araştırarak doğruları çoğaltan bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek organizeyi tertip eden öğretmenlere teşekkür etti.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim