Ata,  "2018 yılı sonuna kadar toplam 40 bin Öğretmen ataması daha ve 2019 yılında da 100 bin atama istiyoruz. Derslik ihtiyacı bir an önce giderilmelidir. İkili eğitim-öğretimden Normal eğitim-öğretime geçebilmenin yolu yeterli Derslik sayısına ulaşmaktan geçmektedir bekliyoruz.

Sözleşmeli ve mülakatlı öğretmen alımı kaldırılmalıdır.Sözleşmeli ve mülakatlı öğretmen alımı 2016 yılında getirilmiş, o tarihten bugüne kadar hiç kadrolu atama yapılmamıştır. 2011 yılında kaldırılan sözleşmeli öğretmenliğin yeniden üstelik bu kez mülakat ile birlikte getirilmesi öğretmenlik mesleğinde derin yaralar açmıştır. Nitekim Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmen atamalarında yapılan mülakat yönteminden rahatsız olduğunu biliyoruz.

Eşler birleştirilmeli, aileler parçalanmamalıdır. Eş durumu mağdurlarının sorunun çözülmesi için il/ilçe emri getirilmesi gerekmektedir. Sayın Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan istirhamımız, bu çocuklarımızın boynu bükük kalmaması, anne babalarına özlem duymaması, aile bütünlüğünün bozulmaması için il-ilçe emri getirmesidir. Alan Değişikliği ile ilgili beklentilere cevap verilmelidir. Alan değişikliği talebinde bulunan öğretmenlerimiz konusunda Türk Eğitim-Sen olarak sayısız girişimde bulunmuş, nihayetinde MEB alan değişikliği takvimi yayınlamıştı. Bu minvalde alan değişikliği işlemlerinde tüm normlar açılmalı ve beklentilere cevap verilmelidir. Yönetici atamaları ve şube müdürlüğü atamaları yazılı sınav sonuçlarına göre yapılmalıdır. Mülakat kaldırılmalıdır.Mülakat her alanda adaletsizlikler doğurmaktadır.. Bunun için de en başta yapılması gereken yönetici atamalarında objektiflikten uzak olan sözlü sınavı kaldırmak, yazılı sınav esasına göre yönetici atamalarının yapılmasını sağlamak olmalıdır. Geçmiş dönemde Bakan oluruyla yapılan şube müdürlüğü ve il/ilçe milli eğitim müdürü atamaları eğitim camiasında büyük bir huzursuzluğa neden olmaktadır. Bu konuyu da Sayın Ziya Selçuk ile paylaştık ve 76. Madde atamalarının iptal edilmesini istedik. Siyasi saiklerin ön planda olduğu, yandaş sendika üyelerinin kayırıldığı şube müdürlüğü atamalarında da hakkaniyet ivedilikle sağlanmalıdır.

Öğrenci Andı yeniden okutulmalıdır. Tüm karşı çıkışlarımıza, yaptığımız eylem ve basın açıklamalarına rağmen Öğrenci Andı 2013 yılında kaldırılmıştı. Milli birlik ve beraberlik ruhunun toplumun tüm kesimlerine sirayet etmesi sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi başarıyla geri püskürtülmüştür. Bu minvalde tek bir millet olma şuurunun küçük yaşta çocuklarımıza kazandırılması gerekmektedir. Öğrenci Andı da bu ruhun kazandırılmasının mihenk taşıdır. Andımız, içeriği ve verdiği duygu bakımından bu amaca hizmet ediyordu. Dolayısıyla Öğrenci Andı 17 Eylül Pazartesi gününden itibaren ve devam eden süreçte okullarımızda yeniden okutulmalıdır. Yeni eğitim-öğretim yılı tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" değerlendirmesinde bulundu. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim