Seydişehir Belediyesi eğitime verdiği önem doğrultusunda sosyal belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Seydişehir merkez, köy ve kasabalarda görev yapan  860 öğretmene çanta ve kitap armağan etti.
Tüm okulları tek tek ziyaret eden Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, öğretmen Ayşe Ünüvar'ın yazdığı "Yüreğime Cemre Düştü" kitabının içinde yer aldığı çantayı öğretmenlere bizzat kendisi sundu. Eğitim kurumlarının ve eğitimcilerimizin her zaman yanında olmaya çalışarak mevcut imkanlarını paylaştıklarını ifade eden Başkan Çat, "Bir ülkenin gelişmesinde eğitimin olmazsa olmazları arasında yer alan öğretmenlerimize verdiğimiz değerin bir ifadesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde çam sakızı çoban armağanı hediyemizi sunmak istedik" dedi.

Göreve geldikleri 2009 yılından itibaren Belediyenin kısıtlı imkânlarına rağmen eğitim ve öğretime destek vermeyi her zaman sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Çat; "2011 yılında Seydişehir’de yaptığımız 1 milyon TL tutarındaki asfalt hizmetinin 700 bin TL'lik kısmını okullarımıza kullanmakla eğitim kurumlarımıza verdiğimiz önemi ortaya koymuş oluyoruz. Bunun yanı sıra olanaklarımız ölçüsünde okullarımızın taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.
Ankara’da geçen 35 yıllık çalışma yaşamını Seydişehir'deki eğitim ve öğretimin geliştirilmesine adadıklarını, veren el ile alan eli buluşturduklarını kaydeden Başkan Çat, "Mahmut Esat Anadolu Lisesi, Enis Şanlıoğlu Lisesini Seydişehir'e kazandırmanın yanı sıra Türkiye'nin her tarafındaki durumu iyi Seydişehirli hemşerilerimizi bu topraklarla ödeşerek vefa borçlarını ödemeleri için eğitim ve öğretime destek olmaya teşvik ediyoruz. Seydişehir Kız Meslek Lisesi yaptırması için teşvik ettiğimiz Sn.Kadir Parıltı Amcamız 500 bin TL bağışladı. Söz konusu okulun 2012-2013 yatırım programına alınmasını bekliyoruz. Ayrıca Sağlık Meslek Lisesi yaptırması için Saliha Ulaşan Ablamızın 700 bin TL bağış yapmasını temin ederek ilçemizin eğitim kurumlarının güçlenmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim