Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, fakülte hakkında öğrencilere bilgi verdi. laboratuarları da gezen öğrenciler, tıp fakültesinde okumak istediklerini dile getirdi. Konya Özel Merve Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri tıp fakültesini okuyup doktor olmak istediklerini belirterek, “Üniversitede okumak için sınavlara hazırlanıyoruz. Tıp fakültesini kazanıp doktor olmak istiyoruz. Bu süreçte öğretmenlerimizle birlikte buraya gelerek tıp fakültesini yakından tanımak istedik.
 
 
 
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ve öğretim üyeleri fakülte ile ilgili detaylı bilgi verdiler. Kendilerine çok teşekkür ederiz” dediler.
Dekan Prof. Dr. Sarı, hekimliğin çok kutsal bir meslek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Sarı, “Hekimlikte insana hizmet esastır. Hekim olmak istiyorsanız, ilk başta insanları sevmeniz gerekir. İnsanları seviyorsanız, bu meslekte o kadar da zorlanmazsınız. Size önerim 6 yıl tıp fakültesi, ardından 4 ya da 5 yıl ihtisas ve meslek boyunca kendinizi yenilemeniz gereken bir sürece varım diyorsanız bu mesleği seçin. Bu zorlu süreçte sizlere elimizden gelen desteği veririz. Ayrıca tıp fakültesini bitirenlerin işsiz kalmayacağı, iş güvencelerinin de olduğu bir gerçektir” dedi. Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışıyla çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Sarı, “Fakültemiz, Türkiye’nin en iyi fakülteleri arasında yer almaktadır. Bunun bilinciyle hareket ederek, en iyi hekimlerini yetiştirmek için eğitim kalitemizi her geçen gün yükseltiyoruz” dedi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Bölge Kan Merkezi Sorumlusu Doç.Dr. Uğur Arslan  ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Uzman Dr. Hatice Türk Dağı, her iki okulun öğrencilerine de  bölümleri ve laboratuvarlarla ilgili bilgi verdiler. Öğrenciler, daha sonra fakülte yöneticileri eşliğinde laboratuarları gezdi.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim