Boyut Fuarcılık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Educaturk Konya Yüksek Öğrenim Fuarına 17 devlet ve vakıf üniversitesi katıldı. Fuara katılan öğrenciler birçok eğitici ve bilgilendirici seminerlere katılma fırsatı buldular. Stantları gezen öğrenciler bölümler, taban puanları ve üniversitelerin sundukları imkânlar hakkında bilgi sahibi oldular.

Fuar hakkında bilgi veren Boyut Group Proje Geliştirme Uzmanı Hakan Çatalbaş, amaçlarının üniversite adayları ile üniversite yetkilerinin buluşturmak olduğunu belirterek, “  Konya’da iki gün boyunca Türkiye’nin en prestijli ve saygın üniversiteleri  ile yüksekokulları üniversite adayları ile birebir görüşüp, öğrencilerimizin aklındaki tüm soruların cevaplanması sağlanacak. Üniversite tanıtım fuarlarımızı 23 ilde gerçekleştiriyoruz.  Fuarlarımıza  giriş ücreti almıyoruz. Üniversite sayısının sürekli arttığı, sınav sistemi ve üniversiteye giriş koşullarındaki belirsizliklerin devam ettiği bir ortamda, doğru tercih,sınav stresi ile baş etmek için altın kurallar, meslek seçimi ve kariyer planlaması gibi öğrencilerimizin ihtiyacı olan güncel konularda alanında uzman konuşmacılar etkinlik boyunca seminerle düzenleyeceğiz”  dedi

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK EĞİTİM KURULARI ARASINDA YER ALMAKTAYIZ”

Fuarda bulunan stantlardan yoğun ilgi gören Selçuk Üniversitesi yetkilileri öğrencilerin fuara ve stantlarına göstermiş oldukları ilgiden oldukça memnun Selçuk Üniversitesi İletişim Koordinatörü Çalışanlarından Minel Ocalan, “Üniversitemiz Konya’nın en köklü üniversitelerinden bir tanesi.  Bizde Educaturk Konya Yüksek Öğrenim Fuarı kapsamında üniversite adayları ile fuarda buluşuyoruz. Öğrencilerimiz standımıza ve üniversitemize olan yoğun ilgisinden oldukça memnunuz. Üniversitemiz hakkında öğrencilerimiz oldukça bilgili. Üniversitemiz kampüsü ve öğrencilerimize sunduğumuz imkanlar ile tercih edilme oranı oldukça yüksek” ifadelerini kullandı. 

“GÜCÜMÜZÜ ÜYELERİMİZDEN ALIYORUZ”

Sanayi ve ticaret dünyası için; nitelikli, aldığı teorik bilginin yanı sıra işin mutfağını da öğrenip uygulamada da başarılı olan mezunlar yetiştirmek için kurulan Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi iş dünyasından aldığı güç ile çalışmalarına devam ediyor.  Yüksek Öğrenim Günleri Kapsamında öğrencilerle buluştuklarını ifade eden KTO Karatay Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedik, “ Üniversitemiz 22 bin üyesi bulunan Konya Ticaret Odası Üniversitesi. Dolasıyla gücünü iş dünyasından alıyor.  Öğrenciler hem staj imkanı hem de iş bulma bakımından yer alması üniversite adayları için avantaj olarak görüyorum. Öğrencilerimize 7 farklı dil öğrenme imkanı sunuyoruz.  Öğrencilerimizi 2 sınıftan itibaren sektör danışmanlığı ile öğrencilerimizi sektör temsilcileri ile buluşturuyoruz.  Altyapısını tamamlamış bölümlerini aşmış olan 7bin 500 öğrenci ile yoluna devam eden KTO Karatay Üniversitesi tercih etmeli ve okumaları öğrencilerimizin avantajı olarak görüyoruz” dedi

“ TÜRKİYE’NİN ALANINDA ÖNCÜ ÜNİVERSİTESİYİZ” 

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak; güncel bilgi ve teknolojilerle donamış, uluslar arası düşünebilmenin yanı sıra ulusalı gözeten, özgüveni yüksek girişimci bireyler yetiştirmek temel hedefi olduklarını ifade eden  Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi  Kurumsal İletişim Daire Başkanı Yurt İçi Öğrenci İlişkileri Koordinatörü Adem Kahriman, “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak; güncel bilgi ve teknolojilerle donamış, uluslar arası düşünebilmenin yanı sıra ulusalı gözeten, özgüveni yüksek girişimci bireyler yetiştirmek temel hedefimizdir. Üniversite adayı öğrencilerimizi Konya Gıda ve Tarım Üniversitesin ailesinin bir parçası olarak aramızda görmek bizler mutlu edecektir. Üniversitemiz ilk kez 2016-2017 yıllarında akademik eğitim öğretimine başladı. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi bünyesinde yer alan fakülteler altındaki lisans programlarında, T-shaped eğitim modeline uygun biçimde, genelden uzmanlaşmaya doğru İngilizce eğitim verilmektedir. Bu çerçevede öğrencilerimiz bölümler yerine fakülteler altında yer alan programlara yerleşmekte olup, ortak ders programı sonunda, aynı lisans programı altında yer alan bölümlerden istediğini seçerek söz konusu bölümden mezun olabilmektedir. Üniversitemiz bünyesindeki Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları, Mühendislik Programları ile İktisadi ve İdari Programlar altında 9 farklı bölüm bulunmaktadır”

“ ŞEHİR VE KAMPÜS ÜNİVERSİTESİYİZ”

“Aydınlık Bir Geleceğe” sloganıyla yola çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi  Educaturk Konya Yüksek Öğrenim Fuarında öğrencilerle buluştu.  İstanbul Aydın Üniversitesi Konya ve Orta Anadolu İletişim Temsilcisi İsmail Erdem, “İstanbul Aydın Üniversitesi ülkemizde ve dünyada yaptıkları bilimsel çalışmalarla ün kazanmış deneyimli akademik kadrosu, İstanbul’un merkezinde yer alan yerleşkeleriyle, tam bir şehir ve kampüs üniversitesidir. İstanbul Aydın Üniversitesi ERASMUS programı dahilinde yurt dışına bir çok öğrenci gönderirken, yurt dışından da bir çok öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. İstabul Aydın Üniversitesi, Bahçelievler ve Florya Yerleşkeleriyle, öğrencilerinin beklentilerini eksiksiz karşılamakta, sahip olduğu akademik birimler ve araştırma merkezleri ile “Dünya Üniversitesi” olma idealiyle, her geçen gün öğrencilerine yepyeni imkanlar sunarak aydınlık bir gelecek yolunda hızla büyümeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“ DEĞER ÜRETEN ÜNİVERSİTEYİZ”

Educaturk tarafından Dedeman Otel’de düzenlediği “Yükseköğretim Günleri”nde Konyalı öğrencilerle bir araya gelen Düzce Üniversitesi öğrencileri Konya’daki öğrencilerden tam not aldı.  Düzce Üniversitesi iletişim ve Tanıtım Koordinatörü  personeli Emrullah  Günbahar, “Üniversitemizin Fakülteleri, Yüksekokulları, Meslek Yüksekokulları, lisans ve ön lisans programları hakkında detaylı bilgiler sundular. Üniversitemizin başarıları, kampüs yaşamı, öğrenci toplulukları, öğrencilere sağlanan sosyal, kültürel ve ekonomik imkanlar gibi birçok önemli konunun yanı sıra barınma, ulaşım ve yurt olanakları konularında da aydınlatıcı bilgiler aktarıyoruz. Konyalı üniversite öğrencisi adaylarının üniversitemize olan ilgisinden oldukça memnun kaldık.  Üniversitemiz URAP sıralamasına göre 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri genel sıralamasında 1. Sıradayız. Yine Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan en girişimci ve yenilikçi üniversiteler arasında 38. Sıradayız.  Yine URAP sıralamasına göre devlet üniversiteleri genel sıralamasında 38. Sıradayız. URAP sıralamasına göre Dünya Üniversite Sıralamasında 1706. Sıradayız”

“ BİLGİ ÇAĞINA DÖNÜK EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Yeditepe Üniversitesi  Eğitim Danışmanı Gamze Tümer, “Üniversitemiz, İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından 1996 yılında kurulmuştur. Türkiye’de bir çok alanda öncü, seçkin, akademik ve yönetim kadroları ile Atatürkçü düşüncelerin ışığında çağdaş, araştırmacı, yenilikçi, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm nitelik ve donanıma sahip, teknolojiye hakim, dünya kültürünü tanıyan, öz benliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Çağdaş akademik program ve uygulamalarıyla bilgi çağına dönük eğitim yapmaktadır. Yeditepe Üniversitesi akademik faaliyetlerini Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp ve Ticari Bilimler olmak üzere 13 Fakülte ve 1 Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunda toplam 64 programda lisans düzeyinde eğitim vermektedir. Ayrıca Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri bünyesindeki 74 yüksek lisans ve 33 doktora programında lisansüstü düzeyde eğitim yürütmektedir Öğrencilerimize birçok burs imkanı sunuyoruz” dedi

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim