Konya Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi İngilizce öğretmen Sibel Çeşmeci koordinatörlüğünde yürütülen projeye kurum müdür yardımcısı Mustafa Civelek ve öğretmen Gamze Babaoğlu nezaretinde lise proje grubundan 6 öğrenci katıldı.  İspanya'nın kuzey bölümünde olan Pamplona şehrinde buluşan Hollanda, Almanya, Polonya, Romanya ve Türkiye'den gelen toplam 31 öğrenci ve 14 öğretmen I.E.S Padre Moret Irubide okulunda projeye dahil olan 30 öğrenci ile ilk görüşme ve toplantılarını gerçekleştirdiler.

Bölgenin önemli tarihi ve kültürel mekanlarına ve üniversitesine de gitme fırsatı yakalayan öğrenci ve öğretmenler proje aşamaları hakkında görüşerek çalışmalara başladılar. Almanya'da yapılacak olan bir sonraki hareketliliğin planlamasını da yapan ekip akran eğitiminin öğrenme üzerinde etkisini araştıracak ve önceden belirlenmiş konularla ilgili ders planları hazırlayarak genç yaş grubunda öğrenmenin en etkili metodunu belirleyecekler.

Kendilerini misafir eden okul öğrencilerinin evinde konaklayan öğrenciler birbirlerini daha yakından tanıyarak ortak değerler ışığı altında Avrupa vatandaşı olma yolunda ilk adımı atmış oldular. İlk defa yurt dışına çıkan çoğu öğrenci için harika bir deneyim olan projeden her bir okuldan toplam 30 öğrenci hareketliliğe bizzat katılarak faydalanacaklar. Gördükleri ve öğrendiklerini ailesi ve arkadaş çevresine aktaracak olan öğrenciler projede yer almanın kendileri için inanılmaz bir kazanım olduğunu belirterek, bu tarz projelerin desteklenmesi gerektiğini vurguladılar.

NAZİFE ARSLAN 

Editör: TE Bilişim