Selçuklu Belediyesi SEDEP kapsamında destek verdiği proje okullarından Cahit Zarifoğlu İlkokulunda gerçekleştirilen ahşap atölyesi, robotik kodlama atölyesi, sanat ve tasarım sokağı ile öğrencilerin cami adabını uygulamalı olarak öğrenebilmesi için yapılan mescit açılışı gerçekleştirildi.

Geleceğini sorumluluk sahibi bireylerinin yetişmesini sağlamak, onların becerilerini geliştirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak, eğlenerek öğrenme fırsatını sunmak üzere, Cahit Zarifoğlu ilkokulunda yapılan atölyelerin açılışı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş’un katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışa; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy,  Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar,  Ak Parti Selçuklu İlçe Başkan Yardımcısı Adnan Bahçeci, Yazır Mahalle Muhtarı Celalettin Doğan, Şube Müdürleri, SEDEP Koordinatörleri, akademisyenler,öğretmen ve öğrenci velileri de katıldı.

“PROJELER SELÇUKLU’DA HAYAT BULUYOR”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı  SEDEP’in Türkiye’de kurumlar arasındaki iş birliğinin önemli bir örneği olduğuna dikkati çekerek:  “Başarılı ve özverili bir şekilde çalışmalarına devam eden SEDEP’te yeni markalar oluşturmanın gayretindeyiz. Bu kapsamda da üç tane yeni projenin başlangıcını yaptık. Bu projelerimizden tasarım ve sanat atölyesi,robotik atölyesi ve sanat ve müzik atölyemiz uygulama aşamasında en güzel çalışmaları yerine getiriyor” dedi. 

“ATÖLYELER BİLGİYİ DAVRANIŞA DÖNÜŞTÜRÜYOR”

Eğitim öğretimin edinilen bilgilerin davranışlara dönüştürülmesi olduğuna dikkati çeken Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş; “Bu atölyeler temelde edinilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesini sağlamayı hedeflemektedir. Çocukların öğrendiği bilgiyi harekete geçirmesi ve birbiriyle birleştirmesini sağladığı için son derece önemli bu atölyeler. Sıkma hareketini düşünün, ezme hareketini düşünün bu sıkma ve ezme hareketi hamur yoğurma sürecinde bir araya gelir ve hamur yoğurma becerisine dönüşür.  Ama bu yoğurma ve ezme hareketini başka bir beceride mesela masaj yapmada kullanabilirsiniz. Yani bu hareketlerin beceriye dönüşmesi bu tür ortamlarda mümkündür. Bu projenin destekçisi olan Selçuklu Belediyesi’ne ve değerli müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi. 

“ÖĞREN, YAP, OL”

Okul müdürü Murat Kılıç, 2023 eğitim vizyonunu gerçekleştirmek üzere okullarımız da gerekli çalışmaların yapılmaya başlandığını, açılışı yapılan atölyelerinde bunun bir örneği olduğunu söyledi. Kılıç, “Okulumuzda bu atölyeler ve daha önce açılışını yaptığımız bilişsel eğitim sınıflarımız, drama atölyesi, z-kütüphanemizle,  2023 eğitim vizyonbelgesinde yer alan “öğren, yap, ol” felsefesini çocuklarımıza kazandırmayı amaçlamaktayız”dedi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim