Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ‘Millet Kıraathaneleri’ NLP Uzmanı Yazar M. Ergün Şencan’ı ağırladı. NLP Uzmanı ve Yazar Şencan “Beyin Dili Programlama” üzerine giriş ve tanıtım içerikli bir sunumla katıldı; hedefleme ve programlı çalışmayla başarının kolayca yakalanabileceğini anlattı.

Şencan sunumunda, “NLP kavramını duymuş olmalısınız. Özellikle iş yaşamında, seminerlerde son 10 yıldır çok sık kullanılıyor. NLP Türkçesiyle beyin dilini programlama demektir. Peki bu ne anlama gelmektedir? Ortaya koyduğumuz her davranış ve düşüncenin kaynağı sinir sistemimizdir. Sinir sistemimizin temeli ise duyu organlarımızdır. Her insan dünyayı farklı bir biçimde algılar. Aslında bu cümle, en önemli cümledir. Çünkü iletişimde çatışmaları başlatan asıl bu kavramdır. Kendimiz ve başkalarıyla uyum sağlamaktır. Çünkü iç çatışmalarımız dışarıdakileri de yaratır.

Ne istediğimizi bilmektir. Yani ‘sorun ne?’ diye sormak yerine ‘ne istiyorsun?’ diye sormaktır. Duyusal keskinliktir.Yani duyularınızı kullanmak, size neler olduğunu görmektir. Davranış esnekliğidir. İstediklerinizi elde edinceye kadar davranışlarınızı siz değiştirmelisiniz. Başkalarından beklemek yerine siz harekete geçin. İyi hissetmenizi sağlayan davranışların bir listesini çıkarın. Baş edemediğiniz bir sorun olduğunda iyi hissettiğiniz andaki davranışlarınızı uygulamaya başlayın” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda vatandaşın ilgiyle izlediği programda zihne dair farklı bilgiler aktarıldı. Yapılan sunum içerisinde ödüllü oyun oynandı ve program sonunda halkın soruları cevaplandı. Program içeriğinde NLP nedir, hangi alanlarda ve kimler tarafından kullanılabilir soruları yanıtlandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim