TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ve üniversitelerin bütçeleri üzerinde milletvekilleri söz aldı.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, sunumu dinleyenlerin, 15 Temmuz'da iğrenç darbe teşebbüsünde bulunanların MEB veya ilgili kuruluşlarının yaptığı sınavlar aracılığıyla devleti işgal etmeye çalışmadığını, her şeyin güllük gülistanlık olduğunu, eğitim sisteminin iki de bir değiştirilmediğini düşüneceğini belirterek, kendileriyle "alay edildiğini" söyledi.

Maarif Vakfı aracılığıyla 5 kıtada, 19 ülkede 90 okul açıldığını aktaran Temizel, şöyle devam etti:

"Bu vakıf, birden bire bu ülkelerin hepsinde, 90'a yakın okula ulaşmışsa bu okulların daha önce o terör örgütünün kurmuş olduğu o okullarla ilişkili olmasından endişe ederim. Buralarda yeniden örgütlenip, onlara karşı mücadele etmenin o kadar kolay olmadığını da bilirim. Bu konuda yanılmak, şimdiye kadar yanılmış olmaktan ötürü ödediğimiz bedellerden çok daha ağır olur. Bu vakıfla, Milli Eğitim Bakanlığına bir paralel yapı oluşturmuş oluyorsunuz."

"Eğitim sisteminin çorbaya döndüğünü" savunan Temizel, geçen yıl yapılan bütçe sunumunda TEOG'a ilişkin olumlu açıklamalar yapıldığını anımsatarak, sistem değişikliklerini eleştirdi.

"Nitelikli okullar" ifadesiyle sınavla öğrenci alan okulları kastettiğini vurgulayanMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Nitelikli okullar, sınavla öğrenci alan okullar. Niteliği sınavla öğrenci almak. Birisine çok iyisin dediğinde geri kalan kötü, birisine yakışıklı dediğinde diğeri çirkin anlamına gelmez." ifadesini kullandı.

AA

Editör: TE Bilişim