Türkiye’nin en büyük online kitapçısı İdefix, 2012’nin ilk 9ayına ilişkin yayınladığı verilerle bu defa meslek gruplarına göre kitap okuma alışkanlıklarınısıraladı. Listede ilk üçü sırasıyla öğrenciler mühendisler ve akademisyenleroluşturdu.
 
İskender Pala’nın kaleme aldığı “Şah ve Sultan”, hemöğrencilerin hem de mühendislerin en çok okuduğu kitap olarak ilk sırada yeralırken; akademisyenlerin birincisi ise Daniel Klein ve Thomas Cathert’inbirlikte kaleme aldığı “Platon Bir Gün Bir Ornitorenkle Bara Girer (FelsefeyiMizah Yoluyla Anlamak)” adlı kitap oldu. Türkiye’nin en büyük online kitapçısıidefix.com, 2012’nin ilk 9 ayının verilerine göre en çok kitap okuyanmeslekleri sıraladı. Idefix’in yaptığı araştırma, meslek gruplarındakilerin ençok hangi kitaba ilgi gösterdiğini de kapsadı. Elde edilen verilere göre; ençok kitap okuyan ilk 5 meslek grubu öğrenciler, mühendisler akademisyenler, öğretmenlerve bankacılık-finans sektöründe çalışanlar olarak sıralandı. Kitap satışlarınabakıldığında ise öğrencilerin 214 bin 583, mühendislerin ise 141 bin 009 adetsipariş verdiği görüldü. Akademisyenlerin 123 bin 586, öğretmenlerin 116.200,bankacılık- finans sektöründekilerin de 85.272 adet kitap siparişi verdiği deidefix’in verileri sonucu ortaya çıktı. Meslek gruplarında ilk beşi sırasıyladoktorlar, bilişim sektöründekiler, diğer meslekler, yöneticiler, muhasebecilerve hukukçular izledi.Iskender Pala’nın kaleme aldığı “Şah ve Sultan”, ilk beşteyer alan tüm meslek gruplarında en çok tercih edilen kitaplar arasında yeraldı. Öğrenciler, mühendisler ve öğretmenlerin en çok siparişini verdiğikitaplar arasında ilk sırada yer alan Şah ve Sultan; akademisyenlerin ikinci,bankacılık-finans sektöründe çalışanların ise üçüncü en çok okuduğu eser oldu.Öğrencilerin tercih ettiği diğer kitaplar; Albert Camus’nün “Yabancı”sı veStefan Zweig’in “Satranç”ı oldu. Mühendislerin diğer tercihleri, Hanefi Avcı’nınyazdığı “Haliç’te Yaşayan Simonlar” ve Elif Şafak’ın kaleme aldığı“Firarperest” olarak şekillenirken; akademisyenler ise felsefi bir seçimdebulunarak “Platon Bir Gün Bir Ornitorenkle Bara Girer (Felsefeyi Mizah YoluylaAnlamak)” ve Ahmet Ümit’in “İstanbul Hatırası”nı okudular.

MESLEK GRUPLARI 2012 SATIŞ ADEDI

Öğrenci 214.583, Mühendis 141.009, Öğretim görevlisi / Asistan123.586, Öğretmen 116.200

Bankacılık-Finans 85.272, Doktor 71.910, Bilgisayar-Bilişim55.549, Yöneticilik 49.977 ve Diğer 627.647. Öğrenciler, Şah ve Sultan/İskenderPala, Yabancı/Albert Camus ve Satranç/Stefan Zweig kitaplarını okuyor.Mühendisler ise  Şah ve Sultan/İskenderPala, Haliç’te Yaşayan Simonlar/Hanefi Avcı ve Firarperest/Elif Şafak kitaplarınıokuyor.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim