Bu çerçevede Başak Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Başar, Maarif Davamız isimli eser üzerine Başak Koleji ilkokul-ortaokul ve Lise öğretmenlerine bir sunum gerçekleştirdi. 

Okul Müdürü Adnan Başar, Nurettin Topçu’nun hayatını genel hatları ile vererek eserlerini dergi ve gazete yazılarını örnekleri ile öğretmenlere sundu. 

Başar, "Nurettin Topçu, Türk Milli Eğitiminin düzelebilmesi buhranlardan kurtulabilmesi için üç ana başlık altında Maarif Mektep ve Muallim üzerinde durmuştur. Öncelikle Maarifi ele alır. Millet ruhunu yapan maariftir. Maarifin düşmesi  millet ruhunun düşmesi demektir. Maarif hangi yönde yürürse millet ruhu da o yönde yürür.  Gelelim Mektebe; Nurettin Topçu mektebe bir mabed işlevi yükler. Çünkü Mektep manaya yükseliş, birliğe yöneliş kaide ve disiplindir. Bu konuda şöyle der; “40 yıllık öğretmenlik yaptım. Mabede nasıl girdimse mektebe de öyle girdim" diyerek mekteple mabedi bütünleştirmiştir.  Muallime gelince ; Nurettin Topçu, öğretmenliği bir meslek olarak görmemiş bir misyon, dini milli ve tarihi bir vazife olarak görmüştür. Muallim sadece insan yetiştiren biri değil, millet ve devletlerin tarih önündeki yolculuklarına kılavuzluk eden muharrik bir güçtür. Devletleri , milletleri yapan da yıkan da muallimlerdir. Muallimlik sevgi işidir. Gönül işidir. Ruh işidir para işi değildir.Muallim hepimizin her an muhtaç olduğu doktor , bizim ruh yapımızın sanatkarıdır. Ne mutlu bu mesuliyetin hakkını yerine getirenlere , ne mutlu yaşama zevkini bırakıp yaşatma aşkına sarılan muallimlere" dedi. 

Nurettin Topçu'nun görüş ve düşüncelerinin anlatıldığı seminer programını gerçekleştiren Okul Müdürü Adnan Başar’a  teşekkür edildi. Programa Okul Kurucu Temsilcisi Celal Demir, İlköğretim Müdürü Hamza Kaynar , Müdür Yardımcıları ve öğretmenler de katıldı. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim