Eğitim sektörüne yeni bir soluk getiren Mis Koleji, alışılagelmiş eğitim sistemlerinin dışına çıkarak başarıyı yakalamayı hedefliyor. Mis Grup tarafından Konya’ya kazandıran Özel Mis Koleji Kurucu Müdürü Nesrin Özbedel ve İdari işler ve Halkla İlişkiler Müdürü Canan Özer Yenigün Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak ve Reklam Koordinatörlerinden Fahri Altınok hazır bulundu. 

MİS KOLEJİ OLARAK YAPILANDIRMACI  YAKLAŞIM İLE EĞİTİM SEKTÖRÜNE  GİRDİK

Ziyarette konuşan Özel Mis Koleji Kurucu Müdürü Nesrin Özbedel, “Mis Koleji kaliteli eğitim kadrosu ile öğrencilerimizin sürekli gelişimine odaklayacağız. Öğrenci veli ve öğretmen arasındaki diyalogu sürekli kılacağız. Ezberci anlayışı terk ederek, yapılandırmacı eğitim modeli ile Mis Koleji’ni geleceğe taşıyacağız. Konya’daki eğitim anlayışını değiştirme  misyonuyla çıktığımız bu yolda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz.  Mis Koleji olarak yapılandırmacı  yaklaşım ile eğitim sektörüne  girdik.  Çocuklarımız dokunarak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmesini istedik. Farkındalığımızı bu şekilde sağlayalım dedik. Bünyemizde Anasınıfı, ilkokul,ortaokul ve Anadolu lisemiz mevcut. Şuan okulumuza kayıtlarımız devam ediyor. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlayacağız. anaokulu ve ilkokulda ikinci yabancı dil olarak Rusça’yı tercih ettik. Çünkü Rusça’nın dünya dilleri arasında yer alacağına inanıyoruz. Çocuklarımız Rusça’yı öğrensinler, Rusça’yı konuşsunlar. Velilerimiz bunu devam ettirmek isterse ortaokul’da seçmeli ders olarak seçebilecek. Ortaokul ve Lise’de ikinci zorunlu yabanı dil olarak almanca eğitimi vereceğiz. Yine öğrencilerimiz Rusça’yı seçmek isterlerse seçebilecekler. Hafta sonları kulüp dersleri olacak. Değerler eğitimi derslerimiz var. Bunlar hafta içerisinde bir saat olarak uygulanacak. Bu derslerimizde çocuklarımız  ahlak, sevgi ve saygı dersleri alacaklar. Bu derslerimiz zorunlu olacak. Velilerimiz isterlerse hafta sonu kulüplerimizde  öğrencilerimize Kuran- kerim dersleri alabilecekler.  Ahşap atölyelerimiz, oyuncak atölyelerimiz olacak. Çocuklarımız Ahşap’dan oyuncakları tasarlayıp bunları oynayabilecekler. Oyun terapisti odamız olacak orada da çocuk hangi oyuncağı eline almış ise  çocuk terapistimiz onunla ilgili bilgi sahibi olacak.  İki rehber öğretmen ve bir psikolog ile çalışıyoruz. İnanıyorum ki çocuklarımız eğitim sektöründe mutlu olacaklar” dedi.

TÜM VELİLERİMİZİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ OKULUMUZA DAVET EDİYORUZ

Ödevsiz bir sistem istediklerini ifade eden Özbedel, “Öğrencimize ödev olarak  evlerde kitap okuma ödevleri vereceğiz. Mis Koleji olarak çocuklarımıza hiçbir şeyi ezberletmeyelim diliyoruz. Bir matematik dersinde bile x ve y’i anlam ve karakter yükleyelim ve öğretmenlerimiz bunları oyunlaştırarak anlatacaklar. Çocuklar ezberlediklerini unutuyorlar. Ama yaparak ve yaşarak yaptıklarında asla unutmuyorlar. Sınav sistemi onlardan stres olmaktan çıksın diyoruz. Çünkü sınav hayatın bir dönüm noktası değil. Çocuk ilgi duyduğu alana yönelsin. Bir  enstrüman çalmalarını istiyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizin istediği müzik aletleri çaldıracak.  Bizler daha çok proje tabanlı bir okul olmak istiyoruz. O yüzden de Konya’da fark yaratacağımızı inanıyorum. Tüm velilerimiz Mis Kolejini görmeye davet ediyoruz. Ve velilerimiz okulumuzu görünce farkı anlayacaklardır. Güzel bir eğitim kadrosu ile Konyalılarla buluşacağız. Genç bir kadro ile başladık. Bunun sebebi ise onların bilgiye ve teknoloji ile daha çok ilgilenmeleri. Konya’dan Türkiye’ye yayılacak bir Mis anlayışının meyvelerini vermeyi vaat ediyoruz. Konya olarak da Türkiye olarak da çok ihtiyacımız var. Kaliteli eğitim istiyoruz. Nitelikli öğrencilerimiz olsun istiyoruz. Dünyadaki başarılı örnekleri neden biz yapamıyoruz sorusunu biz cevaplayacağız ve gerçekleştireceğiz. Bu iddia ve inançla Mis Koleji eğitim öğretim hayatına başlıyor. Tüm velilerimizi ve öğrencilerimizi okulumuza davet ediyoruz” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren  Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak ve Reklam Koordinatörlerinden Fahri Altınok, yeni kolejin Konya’ya hayırlı olmasını temenni ederek, yöneticilere çalışmalarında başarılar diledi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim