Birlik Vakfı, Ramazan ayı boyunca düzenlediği Çay Sohbetlerinde konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Çay sohbetlerinin önceki gün akşam konuğu Konya Sanayi Odası Başkanı (KSO), Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükçü oldu.

Teravih sonrası Birlik Vakfı Yönetimi ve üyeleriyle Vakıf binasında bir araya gelen Kütükçü, Konya sanayindeki son gelişmeleri aktardı. Ekonomi ve sanayi üretiminin canlanması için mesleki eğitimin önemine vurgu yaptığı sohbetinde TOBB olarak mesleki eğitime talip olduklarını kaydeden Kütükçü, “Mesleki eğitim veren okullar bize devredilirse, sanayinin ara eleman sıkıntısı sona erecektir. Nitelikli eleman sorununun önüne geçmek için mesleki eğitime önem verilmesi gerekiyor. Oda olarak bu konuda birçok çalışma yaptık. Mesleki eğitimi gençlere sevdirmez, özendirmezsek nitelikli eleman konusunda çözüm bulmamız mümkün değil. Bu nedenle TOBB yönetimi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan mesleki eğitimin bize verilmesini talep ettik. Sanayinin ara eleman ihtiyacını yakından biliyoruz. Açacağımız okullarda bu açığı kapatacak eğitimler vermeyi, eleman ihtiyacını en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Konya’nın dışarıdan yatırım alan önemli bir cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Kütükçü, Unilever firmasının şehrimizin bütün yöneticilerinin yardımcı olmasından dolayı Konya’yı tercih ettiğini hatırlattı. 

Yerli otomobil üretiminin Konya’da yapılması için girişimlerinin devam ettiğini belirten Kütükçü, Konya’nın bu konudaki şansının devam ettiğini, yöneticilerden aynı yardımı beklediklerini dile getirdi. Yerli otomobil üretiminde sözün yatırımcıya ait olacağını ifade eden Kütükçü, “Yerli otomobil için üretim üssünde il seçimi duygusal değil profesyonel bir tercih olur. Konya olarak şansımız devam ediyor. İthalatımız ihracatımızdan fazla. En büyük ithalatımız enerji. Konya sanayi çok iyi bir noktada. 5 organizenin tahsisine başladık. Konya’ya büyük bir yatırım iştahı var. Bu çok sevindirici. Konya’daki işsizlik 5.9. Bu rakam Türkiye ortalamasının yarısı. Bütün bu veriler, Konya’nın yerli otomobilde üretim üssü olması için yeterli. Konya sanayisi olarak bu yatırımı şehrimize çekmek istiyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim