Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İsmail-Adile Avcan İmam Hatip Ortaokulu'ndadüzenlenen açılışta, hayırseverler sayesinde geleceğe umutla bakılabildiğinisöyledi.
Eğitim çalışmaları açısından devletin etkili ve kuşatıcı kararlar aldığını ifadeeden Doğan, ''Bu okullarımızın yapılmasında hayırseverler, belediye arsatahsisinde bulundu. Hayırseverler kaynak koydu, İl Özel İdaresi kaynak koydu.Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, eğitim teşkilatımız hizmet etti. Bukadar farklı kesimlerin aynı amaca hizmet etmek için bu şekilde gönül birliğiyaptığı ülke elbet hedefine varacaktır'' diye konuştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise son dönemlere kadar eğitimeyeterli derecede desteğin sağlanmadığını dile getirdi.
Eğitime, okul yapımına ihtiyacın bulunduğuna dikkati çeken Akyürek, Konyaolarak elde edilen sonucu yeterli bulmadıklarını anlattı.
Konya'da okul kampanyası için girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Akyürek,şunları kaydetti:
''Önümüzdeki günlerde Meram, Selçuklu, Karatay belediye başkanları, kaymakamlarve milli eğitim müdürlerimizle, Dışişleri Bakanımız ve milletvekillerimizin dekatılacağı bir programla yeni bir okul kampanyasını başlatmak istiyoruz.Türkiye, 12 yıllık mecburi eğitimle Avrupa ve dünya ülkelerinin eğitimseviyesine gençlerini ulaştırma hedefindedir.''
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da Meram'daki okul açığını kapatmakistediklerini ifade etti.
Okulların yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Kalaycı, bu okullardanyetişecek öğrencilerin vatanına, milletine ve dinine faydalı birer bireyolmaları yönünde temennide bulundu. Konuşmaların ardından, edilen dualarlaokulların açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa, Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, Selçuklu Belediye BaşkanıUğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İlBaşkan Vekili Mustafa Dündar ve çok sayıda davetli katıldı.
AA


Editör: TE Bilişim