Biriminin2012 yatırım ve çalışmalarını anlatan Ömer Faruk Gündoğar, en büyük payı eğitimyatırımlarına aktardıklarını söyledi.

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayıtoplantılarının 10. birleşimine katılarak faaliyetlerini anlatan İl Özelİdaresi İmar ve Yapı Daire Başkanı Gündoğar, 2012 yılı içinde Özel İdare veGenel İdare kaynaklarıyla yaptıkları çalışmalarda yüzde 51 fiziki gerçekleşmeyeulaştıklarını kaydetti. Özel İdare’den geçen yıldan devirle 61 milyon 70 bin402 TL, Genel İdare’den geçen yıldan devirle 101 milyon 59 bin 480 bin TL olmaküzere toplam 162 milyon 129 bin 889 TL’lik bütçenin 81 milyon 992 bin 99 TL’yiharcadıklarını bildiren Gündoğar, 2012 yatırımlarını şöyle özetledi:

914 DERSLİKTEN 265’İ TAMAMLANARAK EĞİTİMEKAZANDIRILDI

“2012 Yılında Özel İdare Yatırım Programıile İmar, Sağlık, Eğitim, Emniyet, Çevre ve Eğitim Hizmetleri alanında 1 adetimar, 1 adet çevre, 7 adet kültür, 31 adet eğitim, 9 adet sağlık, 18 adet sporhizmeti gerçekleştirilmiştir. Eğitim hizmetlerine ağırlık vererek, Özel İdarekaynaklarıyla 453, Genel İdare kaynaklarıyla 461 olmak üzere toplam 914 derslikyapım çalışması başlattık. 265 derslik bitirilerek eğitime kazandırılmış, 647okulun onarımı da tamamlanmıştır. Ayrıca İl Özel İdaresi hizmet binası veMeclis binası yapımı için ödenek ayrılmış, 2012 yılı sonu itibariylebitirilmesi planlanmıştır. İlçelerde ise İlçe Özel İdare hizmet binalarıonarımı, hükümet konağı yapımı, tıbbi cihaz alımı, spor salonları, emniyetbinaları, kültür merkezleri, sevgi evleri yapımları da devam etmektedir.”

4+4+4 SİSTEMİ İÇİN DERSLİK AÇIĞI KAPATILIYOR

Konya İl Genel Meclisi’nin, hizmet alanındabulunan birimlerde yol yapımından sonra en fazla yatırımı eğitim ve sağlığayaptığına dikkat çeken Meclis Başkanı Ali Selvi, aldıkları kararların İl Özelİdaresi organları tarafından başarıyla hayata geçirildiğini vurguladı.Hükümetin eğitimde 4+4+4 sistemini başlatması ile ilçelerdeki derslik açığınıtespit edip, eksikliği ivedilikle kapatmaya çalıştıklarını dile getiren Selvi,“Eğitim hizmetlerinde ve diğer alanlarda kalitenin artırılmasına önemveriyoruz. Bu önemin İl Özel İdaresi’nin çalışmalarına yansıması biziziyadesiyle sevindiriyor. Özellikle derslik açığının kapatılması konusundakiçalışmalarımız bundan sonra daha da hızlanacak” diye konuştu.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim