Meram Merve Abdullah Aymaz Ortaokulu öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi Milli Uyanış ünitesi çerçevesinde Türk tarihi, Türk milletinin bağımsız yaşama tutkusu ve varlığını sürdürmek için yaptığı savaşları duygularında yaşama adına mektup yazma etkinliği düzenledi.
Öğrencilerin kaleminden dökülen mektupları okuyan öğretmen ve öğrenciler duygulandırırken, yaşamış olduğumuz güzelim vatanın ne zorluk ve şartlarda nasıl müdafaa edildiğini bir kez daha gözler önüne serildi. Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Hakan Sönmez, “Cepheden Mektuplar Türk tarihi, Türk milleti'nin bağımsız yaşama tutkusu ve varlığını sürdürmek için yaptığı inanılması güç mücadelelere ilişkin olaylarla dolu savaşlara sahne olmuştur. Türk Ulusu’nun ölümsüz zaferini kanları ile tarihe yazan aziz şehitlerimizi daima hatırlamak, kahramanlarımıza ebedi şükran borcumuzu ifade etmek ve gelecek nesillere anlatmak hepimizin başta gelen görevidir.
Bu çalışma da öğrencilerimiz savaşın sosyal ve insani boyutu, nu askerlerin cepheden ve esir kamplarından sevdiklerine yazdıkları mektuplarla paylaşmışlardır” dedi.
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim