mahkeme tarafından verilen din eğitimi kararı, mahkumlar tarafındanmemnuniyetle karşılandı.

 

Eğitime katılan mahkumlar, “Çok faydalı bilgileredindik. Mahkemenin bu kararından mutluyuz” dedi. Hükümlülerin dış dünyayauyumlarını sağlamaları, aileleriyle bağlarını sürdürmeleri ve yeniden toplumakazandırılmaları amaçlı uygulanan Denetimli Serbestlik Kanunu çerçevesindeAksaray’da denetimli serbestlikten yararlanan yaklaşık 65 kişiye din eğitimiverildi. Aksaray Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafındanortaklaşa organize edilen ‘İyilik, Kötülük ve İnsan’ konulu eğitim semineri İlMüftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İşledikleri suçtan dolayıtahliyelerine 1 yıl kalmış olanlar ve bazı suçlardan denetimli serbestlikcezası alanların katıldığı eğitim seminerinde Kur’an-ı Kerim okundu, ilahilersöylendi ve İl Müftüsü Bekir Gülce tarafından ‘İyilik, Kötülük ve İnsan’ isimliseminer verildi. Denetimli serbestlik hakkında bilgiler veren Aksaray DenetimliSerbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker, Denetimli Serbestlik faaliyetlerininyapılırken suç işleyen insanların topluma kazandırılması, topluma uyumlu birşekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri, suç anlam ve sonuçlarını idrak edebilmekabiliyetlerini geliştirebilmelerinin amaçlandığını belirterek, “Bu seminerekatılan herkese bir nebze de olsa destek verebilirsek ne mutlu bize” dedi.

"İŞLEDİĞİMİZ SUÇTAN PİŞMANIZ"

Yaptıkları suçtan pişmanlık duyduklarını ifade edenmahkumlar ise, Denetimli Serbestlik Kanunu çerçevesinde yeniden hayata bağlanmave her şeyi yeniden gözden geçirmeye fırsat bulduklarını belirterek, “Bu türeğitimlerden de çok memnunuz. Gerçekten çok verimli oluyor. Müdürümüz biziinsanlığa kazandırdı. Yaptığımız hataları tekrar gözden geçirdik, pişmanız”dedi.Denetimli serbestlikten yararlandıklarına sevindiğini belirten bir başkamahkum ise, ailesine kavuştuğunu belirterek, “Cezaevinde çocuklarımın yüzünügöremiyordum. Burada geldim müdürlerim elinden gelen her şeyi yaptılar. İşimkanı sağladılar. Çocuklarıma yardım ettiler. Daha gereken ne varsayapacaklarını söylediler. Yani bir daha suça yönelmememizi sağlıyorlar. Biz buuygulamadan memnunuz. Amirlerimizin bize gösterdiği yol çizelgesinde suçayönelmiyoruz” dedi.

Bir başka mahkum ise, “Allah kimseyi cezaevinedüşürmesin” diyerek, “Bizim suç işlenebilecek ortamlara gitmememiz içinçalışıyorlar. Biz bu uygulamadan çok memnunuz. Şimdilik özgürlüğümüzü bulduk,Allah bir daha kimseye oraları göstermesin” dedi.

Dinde suçlulara bakış açısını, insanın yaratılışıve affı anlatan İl Müftüsü Bekir Gülce ise, “Önce insanı tanımak gerekir.Allah-u Teala insanı yaratılışı itibari ile günah işleyecek kabiliyetteyaratmıştır. Aynı zamanda insan güzel ameller işleyecek kabiliyette deyaratılmıştır. İnsan ifrat ve tefritten uzak durup adalet üzere hareket ederse,işte o büyük bir şerefe ve fazilete, yükselişe kavuşmuş olur. Bunun için bizinsanoğlunun günah işlediğinden dolayı derhal suçlanmasını ve tenzih edilmesinidüşünmüyoruz. Toplumumuzda her günah işleyen insan anında cezalandırma yerinebilgilendirilmeli, topluma yeniden kazandırılmalı ve affedici olunmalıdır.Peygamber Efendimiz de daima affetmeyi sevdiği için insanlara bunu tavsiyeetmiş” dedi. Uygulamanın çok güzel olduğunu belirten Müftü Gülce, “Ben buuygulamayı fevkalade buldum. Buraya kadar, müftülüğümüze kadar bu kadar insanıgetirip bizimle buluşturmalarından çok mutlu oldum ve onların da bu dersimize,seminerimize katıldıklarından dolayı çok faydalar temin edeceklerine inanıyoruminşallah” diye konuştu.

Seminerin ardından Denetimli Serbestlik MüdürüMehmet Korkmaz Peker, İl Müftüsü Bekir Gülce’ye plaket verdi.

İHA


Editör: TE Bilişim