Program hakkında bilgi veren NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İslam Dünyası Bilimler Akademisinin değerli üyelerini Konya’da ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. TÜBA ile NEÜ’nün ev sahipliğinde Konya’da İslam Dünyası Bilimler Akademisinin 21. toplantısını “Küresel Barış ve Refah İçin Bilim, Teknoloji ve İnovasyon” başlığıyla gerçekleştireceğini kaydeden Şeker, barışa hasret kalmış olan İslam toplumunun Mevlana’dan öğreneceği ve Mevlana’nın mesajına duyduğu ihtiyacı karşılamak amacıyla toplantının Konya’da düzenlendiğini söyledi.

Programda; bilimin, bilimsel gelişmelerin, bilimsel gelişmelerin İslam toplumunun refahına yapacağı etkisinin, istihdam politikalarına yönelik nitelikli insan yetiştirme politikalarına yapılacak olan katkıların ve inovasyonun masaya yatırılacağını ifade eden Şeker, bilimdeki son gelişmeler ve bilim tarihi çerçevesinde çok farklı multidisipliner bir toplantının konferans olarak düzenlendiğini kaydetti. Şeker: “Dışardan gelen 70 seçkin bilim insanı gibi ülkemizden de tebliğ sunacak oturum başkanlığı yapacak 35 civarında bilim insanları da görev almış olacak. Böyle bir toplantıyı organize etmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Konya’mız için çok önemli bir tanıtım vesilesi ayrıca Mevlana hazretlerinin dünyanın çok farklı ülkelerinde İslam bilim insanları tarafından tanıtılmasına da katkıda bulunacak olan bir toplantı. Toplantı İngilizce olacak. Tüm katılımcıların tebliğleri de İngilizce sunulacak. 3 gün boyunca Konya’mızda bilimsel niteliği ağırlıklı olan bir bilim şenliği gerçekleşmiş olacak” dedi.

İslam ülkelerinde çok farklı özelliklerle öne çıkan toplumların olduğunu, bunların içerisinde toptan kalite diye tanımlanacak birçok kategoride başat rol oynayabilecek nitelikli insan gücüne sahip, bilimsel altyapısı ve coğrafi özellikleri ayrıca ekonomik gücüyle beraber Türkiye’nin bu anlamda diğer İslam ülkelerinden bir adım önde olduğunu dile getiren Şeker, “Bunun yanlış anlaşılmaması gerekiyor. İslam ülkeleri birbirleri ile dayanışma halinde, birbirlerinin eksiğini tamamlayarak, birbirlerine destek olarak, ancak bir noktaya ulaşabilirler. Bu anlamda tüm ülkelere farklı görevler düşmekte… Bu konunun elbette bir tutkalı, bir yapıştırıcısı, bir toplayıcısı olacak. Türkiye de bunu yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim