Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya’daki sanayi ziyaretleri kapsamında, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Yıldız Pul Otomotiv Motor Parçaları Sanayi A.Ş. ve MPG Makine Prodüksiyon Grubu Makine İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi ziyaret etti. Firma yetkililerinden bilgi alan Prof. Dr. Özçelik, firmaların bünyesindeki üretim tesislerini gezdi.

Türkiye ve Konya adına güzel işler yapma gayretinde olduklarını belirten Prof. Dr. Özçelik, gerçekleştirdikleri ziyaretlere ilişkin şunları söyledi: “İlgili bölüm başkanı, öğretim üyeleriyle firmaların özelliğine uygun olarak bu tür ziyaretlerimize devam edeceğiz. Bu anlamda sanayiyle iç içe olan öğretim üyelerimizin sayısını artırmak istiyoruz. Ziyaretlerimizde hem birbirimizi tanıyalım, hem de olası bir iş birliği kapsamında ne gibi projeler yapabiliriz ya da yapılanları nasıl artırabiliriz bunun gayreti içinde olacağız. Bizler üniversite yönetimi olarak daima sanayicilerin yanında olacağız ve karşılıklı iletişim içerisinde İnşallah geleceğe dönük önemli projeler geliştireceğiz.”

‘KTÜN İLE ÖNEMLİ BİR İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ’

Yıldız Pul Otomotiv Motor Parçaları Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Acar, firmalarının 1968 yılında kurulduğunu belirterek, günümüzde dünya devleriyle çalışacak tecrübe, bilgi ve teknolojik güce ulaştığını ifade etti. Firmanın 10 bin metrekare alandaki modern tesisi, yüzlerce çalışanı, geniş ve teknolojik makine parkuruyla sektörde geçmişten bugüne otomotiv sanayisinin ihtiyacı olan mamul ve yarı mamuller ürettiğini anlatan Acar, “KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’in firmamızı ziyaret etmesi bizleri oldukça mutlu etti ve gelecek adına umutlandırmıştır. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleriyle birlikte çalışılmakta olup Ar-Ge birimimizin kurulmasında ve TÜBİTAK TEYDEB destekli Ar-Ge projelerinin yapılması konusunda ciddi bir iş birliği kurulmuştur.” diye konuştu.

GELECEKTE YAPILACAK İŞLERİN ÖNCÜLÜĞÜ

MPG Makine Prodüksiyon Grubu Makine İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Veysel Alver, Bera Holding Grubuna bağlı olarak faaliyet gösteren MPG Makine Prodüksiyon Grubu A.Ş.’nin “araç üstü katlanır bomlu hidrolik vinçler”, “araç üstü teleskopik bomlu hidrolik vinçler”, “araç üstü teleskopik bomlu insan kaldırma platformları” ve “araç ağaç sökme ve dikme makineleri” üretimi yapmakta olduğunu söyledi. Firmalarının, çağın gerektirdiği kalite ve teknolojiyi ürünlerine yansıttığını, Ar-Ge çalışmaları sayesinde yenilikçi ürünleriyle sektörde ön plana çıkmakta olduğunu anlatan Alver, “KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’in firmamızı ziyaret etmesi bizleri oldukça onurlandırmıştır. Rektörümüzün bu yaklaşımı sanayici için büyük bir fırsat ve gelecekte yapılabilecek işlerin öncüsü ve habercisi niteliğindedir. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleriyle birlikte çalışılmakta olup, Ar-Ge Merkezimizin kurulmasında ve TÜBİTAK TEYDEB destekli Ar-Ge projelerinin yapılması konusunda ciddi bir işbirliği kurulmuştur. Bu iş birliği kapsamında, 6 adet TÜBİTAK TEYDEB projesi tamamlanmıştır. Bundan sonra da bizler sanayiciler olarak daima üniversitemizin ve Rektörümüzün yanında olacağız. İnşallah, şehrimiz ve ülkemiz için teknolojisi yüksek projeler geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim