Bilişim alanında önemli projeleri hayata geçiren Konya İmam Hatipliler Derneği (KİMDER) ve Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kodlama, yapay zeka ve İHA alanında yeni bir eğitim projesi başlattı. Selçuklu Belediyesi’nin desteklediği “Gelecek Kodla Gelecek” adlı proje kapsamında, Selçuklu Fen Lisesi, Ayşe Kemal İnanç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi, İsmail Kaya İmam Hatip Lisesi, Cemil Meriç Anadolu Lisesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden 208 öğrenciye bir yıl boyunca eğitim verilecek. Proje Koordinatörü Resul Bütüner, eğitimlerin sonunda öğrencilerin yapay zeka, kodlama, insansız hava aracı yapımı ve robotik alanında ürettiği ürünleri sergide bir araya getireceklerini, ayrıca gençlerin Milli Eğitim Bakanlığının robot yarışması ve TEKNOFEST yarışmalarına katılacağını söyledi.

Bütüner, “amacımız gelecekte hemen her alanda büyük önem kazanacak kodlama alanında gençlerimizin yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek. Daha önce yaptığımız projelerde gençlerin çok başarılı olduğunu gördük” dedi.

Konya İmam Hatipliler Derneği Başkanı Salih Zeki İnce de, dernek olarak dijital çağda gençlerin ihtiyaç duyduğu eğitimlere ulaşmasını sağlamaya çalıştıklarını anlattı. İnce, “medya ve kodlama eğitimlerimizde önemli mesafe kat ettik. Yeni projemize destek veren Selçuklu Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne de teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim