Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Selçuklu Şerife Akkanat İlkokulunda tören düzenlendi.

Konya Valisi Yakup Canbolat, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiası, öğretmenler ve öğrenciler için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edilmesinin, iyi yetişmiş bir nesille mümkün olabileceğini söyleyen Canbolat, "Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz, çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımların yanında, milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerlerle bezenmiş bireyler olarak yetiştirmektir." ifadelerini kullandı.

Canbolat, bilgi ve teknoloji çağında olunduğunu ve Türkiye'nin bu noktada rekabette geri kalmaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: 

"İnsan yetiştirme sanatı olarak tanımlayabileceğimiz eğitimin en temel amacı, bireyin yaşadığı topluma ve çağa uyum sağlamasını kolaylaştırmaktır. Bu anlamda en büyük görev değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Milletlerin ruh ve karakterini şekillendirmek noktasında öğretmenler etkin bir rol üstlenmektedir. Bunu en iyi biçimde yapabilmek için de öğretmenlerimizin çağı yakalamış, gelişme ve yeniliklere açık, kendini devamlı yenileyen bir yapıda olması gerekmektedir." 

Öğrencilerden, her alanda başarılı olmak için gayret göstermeleri, milli ve manevi değerlere sahip çıkmalarını isteyen Canbolat, millet ve medeniyetinin değerlerini özümsemiş, düşmanlara karşı verilen mücadeleyi hiçbir zaman unutmayacak bir nesil görmek istediğini kaydetti.

Törende konuşmaların ardından okul öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu ve şiirler okudu. 

Vali Canbolat, tören sonunda okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti, okul kütüphanesine ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Törene, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ile diğer yetkililer de katılıdı. 

Editör: TE Bilişim