Avrupa'nın en büyük eğitim ağı olan eTwinning portalında “eTwinning School” unvanı elde eden 950 okulla Türkiye ülke bazında, 128 okulla da Konya şehir bazında Avrupa Birinciliği unvanını elde etti.

Toplam 44 ülkeden 2 bin 177 başvurunun yapıldığı platformda ülkemiz ve özellikle Konya açık ara öne çıkarak milli bir gurura vesile oldu.

Diğer taraftan Konya, Avrupa toplamında bu unvanı elde eden 160 okul gibi rekor bir sayıyla şehir bazında da liderlik bayrağını ele aldı.

Bu okulların her biri, mesleki gelişime önem veren, işbirlikçi çalışmalar gerçekleştiren ve başarılı projeler yürüten kurumlar olarak kendilerini ispat ettikleri gibi  Avrupa çapında yüksek seviyede görünürlük elde ederek Erasmus+ projelerinde bir adım öne çıkmış oldu.

Konya 2017, 2018 ve 2019 yıllarında bu unvanı hak eden 160 okul ile 44 Avrupa ülkesi içerisinde eTwinning School unvanı taşıyan okulların yüzde 12,26’sını oluşturdu. Bununla birlikte başarılı projeler sonrası kazanılan ‘Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi’ sayıları bakımından da öne çıkan Konya, 245 Ulusal Kalite Etiketi ve 189 Avrupa Kalite Etiketi ile (toplamda 434 Kalite Etiketi) Türkiye’de zirvede yer aldı.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gücünü kültür ve medeniyetimizin gereklerinden alan ve bu noktadan elde ettiği bilinçle kendini geliştiren, okulu, şehri, ülkesi ve tüm insanlık adına güzel işler başarmanın gayretinde olan eTwinning İl Yönetimindeki arkadaşlarımızı ve tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor,  onlarla birlikte başaracağımız yeni çalışmalarda buluşmayı diliyoruz. Bu başarımızda emeği geçen ve her daim yanımızda olan Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve ekibine, kaymakamlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, il yöneticilerimize, ilçe milli eğitim müdürlerimize ve şube müdürlerimize, okul yöneticilerimize, 32 bin öğretmenimize, eğitime destek ve gönül veren sendika ve sivil toplum kuruluşlarımıza, okul aile birliklerimizin yöneticilerine ve tüm velilerimize, geleceğimizin mimarları sevgili öğrencilerimize şükranlarımızı iletiyoruz” denildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim