İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, düzenlenen programda yaptığı konuşmada, “Geleceğimiz olan öğrencilerimizi, üstün akılla yetiştirmek ve bütün imkanları seferber etmek durumundayız. Minik yavrularımızdan tutunda en yüksek tahsildeki öğrencilerimize kadar aklın, zekanın yapabileceği her türlü bilgiyi, donanımı sağlıyoruz. Sağlamaya da devam edeceğiz. Ülkemiz gelecek vizyonu olan bir ülke. Bu vizyona katkı vermek hepimizin asli görevidir. Bugün de bu görevlerimizden birini yerine getiriyoruz. Kardeş okullar bir araya geliyor ve aklın, zekanın yapabileceklerinin en iyisi yapmaya çalışıyor. Ben öğrencilerimizi alınlarından öpüyorum. Kardeşliklerimizin daim olmasını diliyorum.” dedi.

Mustafa Yamaner İlkokulu Müdürü Şerife Mıhoğlugil de yaptığı konuşmada, okullar olarak çok heyecanlı olduklarını belirterek, projeyi hayata geçiren İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Mıhoğlugil, “El ele demek, güç demek. El ele demek Çanakkale’de, İstiklal harbinde, 15 Temmuz’da Zafer demek. El ele demek sanayide, tarımda, eğitimde muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak demek. El ele demek kardeşlik demek, büyümek demek, birlik ve beraberlik demek.

İhsan Özkaşıkçı İlkokulumuzun kardeş okulu Mustafa Yamaner İlkokulu olarak Bozkır’dan buraya geldik. Kardeşlik bağı öyle bir bağdır ki, uzakları yakın eder.

Biz de bu yakınlığın sımsıcak ortamında aranızdayız. Yarınların öğretmenleri, mühendisleri, kaymakamları, valileri olacak minik öğrencilerimizle geldik.

er alanda kardeşlik önemlidir ancak, eğitimde kardeşlik çok daha önemlidir. Eğitimde kardeşlik, kıyamete kadar inmeyen bayrak, semaların süsü dinmeyen ezan ve hiçbir gücün parçalayamayacağı millet demektir. Yani büyük Türk Milleti demektir. Ne iyi ettiniz de okulların kardeşliğini el ele kampanyasına dönüştürdünüz. Kardeşimiz İhsan Özkaşıkçı İlkokulumuzda olmaktan büyük bir mutluluk duyduk. Kardeşliğimizin daim olmasını diliyor, kardeşliklerin dalga dalga bütün yurdu sarmasını niyaz ediyorum.” dedi.

Kardeş okul öğrencilerine akıl ve zeka oyunu hediye edildikten sonra öğrenciler Hazreti Mevlana Türbesi başta olmak üzere kentin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti.

 

Editör: TE Bilişim