Lise, geçen yıl Konya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Türkiye'nin 8. proje okulu oldu. Öğrencilerine teorinin yanı sıra pratik eğitimler de veren okul, bölgenin sektörel yoğunluğu doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi, mezunlarının istihdamına destek olmayı ve sektörün rekabet kabiliyetini yükseltmeyi hedefliyor.

Konya OSB yerleşkesinde, 20 derslik kapasiteli binası bulunan okulda 4 ayrı atölye, otel konforunda 200 kişilik pansiyon, sosyal tesis binası, inşası süren spor salonu ile mesleki ve teknik eğitim veriliyor.

Modern bir eğitim kampüsünde eğitim alma fırsatı bulan öğrencilere, mezun olduklarında iş garantisi de sunuluyor. Şehir merkezinden 25 kilometre uzaklıktaki okula öğrenciler servis ücreti ödemeden ulaşıyor.

"İKİ YENİ BÖLÜM AÇIYORUZ"

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, hamiliğini yürüttükleri okulda günün ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve öğretim olanakları sunulduğunu söyledi.

OSB'deki işletmelere nitelikli eleman yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Kütükcü, "Burada 'ara eleman değil aranan eleman yetiştirme' sloganı ile yola çıktık. Buradan çıkan aranan elemanlar iş dünyasına kazandırılmış olacak. İş gücünde rekabet kabiliyetini yükseltmeyi amaçlıyoruz. İki yeni bölüm açıyoruz. Bunlar, metal teknolojiler ve endüstriyel otomasyon. Geleceğin Türkiye'sinin en önemli meslek dallarından biri olacak." dedi.

Kütükcü, yapılan yatırımlarla okulun modern eğitim kampüsü haline geldiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu yıl 170 kontenjan açılmıştı, tamamı doldu. Velilerimiz ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Tercih dönemlerinde yoğun talep oldu. Bu da bizi memnun etti. TEOG yerleştirmeleri sonucunda 375 puan ve üstü alan öğrencilere 300 lira burs sözümüz vardı. Bu anlamda 56 öğrencimize burs veriyoruz. Okulumuza 436 puanla öğrenci yerleşti. Bu tercihler okulumuza, Türkiye'de en yüksek sıçrama statüsünü kazandırdı."

"İŞ GARANTİSİ VERİYORUZ"

Okula ciddi yatırımlar kazandırdıklarını anlatan Kütükcü, şunları kaydetti: "Şehrin dinamikleri bu okula katkı verdi. OSB yönetimi olarak 4 modern atölye binası kazandırdık. Eğitim kampüsüne 200 kişilik modern öğrenci yurdu kazandırdık. Öğle yemeğini birinci sınıf, sanayicilerimizin de sıklıkla tercih ettiği bölgemizdeki bir restorandan, ücretsiz olarak sunuyoruz ayrıca ücretsiz servis imkanı sağlıyoruz. Şehrin bir miktar dışında olduğu için her gün evlerinden alıp okula gelmelerini sağlıyoruz. İş garantisi veriyoruz. Bölümlerimizi sanayicimizin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturuyoruz. Bölümlerde okuyan öğrenciler doğrudan üretime yöneleceklerse, bu öğrencilerin tamamını işe yerleştireceğimizi taahhüt ediyoruz. Bunların hepsi karşılık buldu. Okulumuz çok iyi yolda, doğru bir politika ile devam ediyor."

AA

Editör: TE Bilişim