400’e yakın kısa ve uzun metrajlı filmden 59 tanesinin ön değerlendirmeden geçerek finale kaldığı Festival’de 9 film ödüle layık görüldü.
Ödül Töreninin açılış konuşmasını yapan Belgesel Yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu, “Kısa film, bittiğinde izleyicisini düşündüren filmdir. Kısa filmler arasında da özellikle belgesel, sinemanın farklı bir dalıdır. Kendi değerlerine sahip çıkmanın bir başka yoludur. 40’ın üzerinde iletişim fakültesinde belgesel film üzerine ciddi dersler veriliyor. Özellikle Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Konya da zaten konu itibariyle belgesel filmlere önemli bir kaynaktır. Öğrencilerine ve belgesele bu kadar destek verdiği için Selçuk İletişim’e bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Ertuğrul Karslıoğlu’nun konuşmasının ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Festival’i destekleyen kurum ve kuruluşların temsilcileri ile jüri üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

Plaketlerin verilmesinin ardından ödül alan filmler açıklandı. 17 filmin ön elemeyi geçerek finale kaldığı ‘Belgesel’ dalında 4 film ödüle layık görüldü. ‘En İyi Belgesel Film Ödülü’, ‘Hürriyet Mimarı’ filmi ile Azime Cantaş’a, ‘Süha Arın Özel Ödülü’, ‘Hala’ filmi ile Veysel Akşahin’e, ‘Radyo-Sinema Özel Ödülü’, ‘3 Harf’ filmi ile Türker Söğütlüer’e, ‘Belgesel Dalı Jüri Özel Ödülü’ ise ‘Eyvah Babam Emekli Oldu’ filmiyle Bilgi Diren Güneş’e verildi. ‘Kurmaca’ dalında 16 film ön elemeyi geçerek 2 film ödül almaya hak kazandı. ‘En İyi Kurmaca Film Ödülü’nü Yıldıray Yıldırım ve Emre Karadaş’ın hazırladığı ‘1982’ filmi alırken; ‘Aykut Oray Özel Ödülü’ne Koray Sevimli’nin ‘Ekmek’ adlı filmi layık görüldü. ‘Animasyon’ dalında 14 film ön elemeyi geçti ve tek film ödüle layık görüldü. Animasyon dalının en iyi film ödülünü Ahmet Şerif Yıldırım’ın ‘Kesiciler’ adlı filmi aldı. ‘Deneysel’ dalda ise ön elemeyi geçen 13 film arasında 2 film ödüllendirildi. ‘En İyi Deneysel Film’ ödülünü Süleyman Demirel’in ‘Müphem’ filmi alırken ‘Prof. Dr. Alim Şerif Onaran Özel Ödülü’nü ise ‘Toros Canavarı’ filmi ile Fırat Yavuz aldı.

 İHA
Editör: TE Bilişim