Okul Müdürü Hamza Kiraz’ın kütüphanenin açılış sürecine dair bilgi vermesinin ardından konuşma yapan Konya Novotel Genel Müdürü Berati Tuncer, özel sektör olarak böyle bir girişimde bulunmuş olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi. Okul girişine Kanuni Sultan Süleyman’ın ismine yakışır bir köşenin de yaptırılması sözünü de veren Tuncer, emeği geçen herkese teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş da yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine değinerek her öğretmenin derse girerken muhakkak elinde bir kitapla girerek öğrencilere örnek olmaları gerektiğini ifade etti.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da en kıymetli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu, onun en kıymetlisinin de insana yapılanı olduğunu söyleyerek Konya Novotel Genel Müdürü Berati Tuncer’in şahsında tüm Novotel yöneticilerine teşekkür etti. Bu örnek davranışın devamını beklediklerini de ifade eden Gürsoy, bu kütüphanenin özel sektöre örnek olması temennisinde bulundu.

Açılışın ardından öğrencilerle birlikte bir süre kitap okuma etkinliği düzenlendi. Daha sonra öğretmenler odasına geçilerek öğretmenlerle hasbihal edildi.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş ve Konya Novotel Genel Müdürü Berati Tuncer’in yanı sıra çocuk edebiyatı yazarı Sümeyra Turanalp, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HABER MERKEZİ