Üniversite sınavında ve bölüm tercihinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında öğrencileri bilgilendiren Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu, özellikle sosyal medyadaki yönlendirmelerle bu yıl sınava girecek öğrencilerin kafalarının karıştırıldığını ancak bu konuda endişe edilecek bir şeyin olmadığının altını çizdi. 

Türkiye’nin önemli eğitimcilerinden biri olan Süleyman Beledioğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi ile Milli Türk Talebe Birliği Konya Şubesi’nin işbirliği ile düzenlenen “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” seminerinde öğrencilerle bir araya geldi. 

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve bu yıl üniversite sınavına girecek lise son öğrencileri ile gelecek yıl sınava girecek 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen seminere öğrencilerin ilgisi bir hayli fazlaydı. 

ÜNİVERSİTE SINAVI İLE İLGİLİ KAFA KARIŞIKLIĞI YAPACAK BİR ŞEY YOK 

Seminerde öğrencilere hitap eden Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu, Türkiye’nin dört bir yanında seminer düzenlediğini ve gittiği her yerde öğrencilerin kafasının karışık olduğuna vurgu yaparak, “Kafayı karıştıracak hiçbir şey yok. Sınav ile ilgili 3 zorunlu değişiklik yapıldı. Sınavın tarihi değişti, soru sayısı azaltıldı ve derslerin katkısı eşitlendi. Buna rağmen sosyal medya cambazları gece gündüz yemediler içmediler öğrencilerin kafasını karıştırdılar. Sınava girecek öğrenciler tarihi bir fırsat yakaladı. Tercih yapacak öğrenciler de yine akıl almaz bir fırsat yakaladı bu yıl. Bu fırsatları çok iyi değerlendirin. Kazanamayacağınız hiçbir bölüm olamaz. Yeter ki aklınızı kullanın” dedi. 

Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu seminerin sonunda öğrencilerin yeni sınav sistemi ve tercihler konusundaki sorularını da yanıtladı ve öğrencilerle birlikte sınav kaygısını azaltmak amacıyla uygulamalı motivasyon çalışması yaptı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim