2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 9 Eylül Pazartesi günü açılacak. Okulların açılması ile birlikte Konya’da faaliyet gösteren yardım kuruluşları arasında yer alan Konya İHH İnsani Yardım Derneği ve Dost Eli Derneği hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin yardımına hayırseverlerin desteği ile ulaşacak.

KONYA İHH'DAN EĞİTİME TAM DESTEK

Konya İHH İnsani Yardım Derneği eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar için her yıl olduğu gibi bu eğitim dönemi öncesinde de kırtasiye yardımı gerçekleştirecek. Konya İHH İnsani Yardım Derneği, yetim, yardıma muhtaç ve savaş mağduru ailelere yardım etmenin yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrencilere de yardım etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Konya İHH 2019-2020 eğitim öğretim yılında 1000 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunacak. Kampanya hakkında bilgi veren Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Her sene olduğu gibi bu senede Konyalı yetim ve muhtaç yavrularımızın eğitimlerine kırtasiye yardımı ile destek oluyoruz. Hayırseverlerimiz kampanyamıza 50 TL veya 100 TL bağışlayarak destek olabilir. Okulların açılacağı bu günlerde eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken Konya ve ilçelerinde yaşayan yetim ve muhtaç çocuklarımız için her yıl olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılı öncesinde de kırtasiye yardımı gerçekleştiriyoruz. Bir çanta içerisinde defter, kalem, silgi, kalem tıraş, boya çeşitleri, cetvel seti vb. eğitim malzemelerinin bulunduğu kırtasiye setlerini yardımseverlerin bağışlarıyla bu yıl da yetim ve muhtaç çocuklarımıza ulaştırarak kalem tutan ellerin gülen yüzü olmayı amaçlıyoruz. Yetim ve muhtaç çocuklarımızın sevincine ortak olmak isteyen hayırseverlerimiz derneğimiz merkezine gelerek, www.konyaihh.org.tr adresinden açıklama kısmına “Kırtasiye” yazarak ya da dernek hesaplarımıza yapacakları EFT-havale yoluyla yine açıklama kısmına “kırtasiye” yazarak destek olabilirler” ifadelerini kullandı.

DOST ELİ DERNEĞİ 3 BİN ÇOCUĞA ULAŞACAK

2019-20 Eğitim Öğretim dönemi öncesinde Dost Eli Derneği 3 bin çocuğa ulaşmaya hedefliyor. Düzenlenen proje hakkında bilgi veren Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, “Geçtiğimiz yıllarda büyük beğeni kazanan proje kapsamında; bu yıl 3 bin ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine ulaşılması hedeflenmekteyiz. 09 – 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan çalışma süresince özellikle Konya merkezi ve 28 ilçede yaşayan, eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları ile yetim çocukların eğitim öğretim yılı içerisinde kullanacakları kırtasiye ve giysi ihtiyaçlarının karşılanacağız. Ayrıca 28 ilçeden gelecek olan ilk ve ortaokul öğrencilerine Dost Eli Derneği merkezinde kırtasiye, yazlık -kışlık giyim, ayakkabı, seviyeleri uygun kitap ve oyuncak hediyeleri verilecektir. Bu öğrenciler için düzenlenen gezi programı ile birlikte öğlen yemeği ikramı da yapılacaktır. Çocukların hayallerini renklendirmek için kırtasiye yardım bedeli 50 TL olarak belirledik. Konyalı hayırseverlerimizden desteklerini bekliyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim