komşularımızla olan sorunların barışçıl ortamlarda çözülmesi gerektiğinisöyledi

 

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, sendika binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basıntoplantısında, hükümetin Suriye politikasındaki yanlışlığınıeleştirerek;  Emperyalizmin, Afrika’danUzak Doğuya yeni sömürge alanları oluşturmak amacıyla bu büyük coğrafyadakikurulu siyasal yapıları yeniden dizayn etme süreci hızla devam etmektedir.Özellikle AKP iktidarının son on yılda uyguladığı dış politika ile Türkiye,adeta ABD’nin taşeronluğuna soyunmuş, Suriye’nin işgali çerçevesinde hazırlanansenaryolar birer birer yürürlüğe girmekte, Türkiye koçbaşı olarak savaşasokulmaktadır. ABD güdümlü Yeşil Kuşak Projesi ve Büyük Ortadoğu Projeleritemelinde beslenen yapılar, emperyalizmin bu coğrafyada amacına ulaşmasına önemlikatkı sunmaktadır” dedi.

Türkiye’nin Suriye gibi ülkelerin sorunları karşısında kendi milliçıkarlarının doğrultusunda politikalar üretmesi gerektiğini, birileri isteğidoğrultusunda komşumuz Suriye ile savaşa girmenin hata olacağına dikkat çekenŞükrü Balun “İnsanlık tarihi bize vahşi kapitalizmin kanla beslendiğinidefalarca göstermiştir. Bu kan ise mazlum ulusların kanıdır. Sömürgecilerekarşı ilk Ulusal Kurtuluş Savaşını vererek başta Ortadoğu ve Asya halklarıolmak üzere, tüm mazlum uluslara bağımsızlık ışığını tutmuş olan Türkiye’nin,bugün bu mazlum halklara karşı emperyalizmin taşeronluğuna soyunmuş olmasıoldukça düşündürücüdür. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizinkurucusu Atatürk’ün söylediği gibi “Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir’’.Bu savaş emperyalist haydutların kirli savaşıdır. Ülkemizin bu kirli savaşaalet edilmeye çalışılması kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Olası bir savaşın faturası Türk halkı ile birlikte emekçi kesiminüstüne yükleneceğini ifade eden Şükrü Balun bu konuda da şunları söyledi:“Emekçiler olarak bizler emperyalizmin çıkarları uğruna ülkemizin bir savaşasürüklenmesine seyirci kalamayız. Eğitim-İş olarak tüm halkımızdan, bu kirlisavaşa karşı tepkilerini yükseltmelerini, savaş karşıtı eylem ve etkinlikleredestek vererek seslerini siyasal iktidara duyurmasını istiyoruz. Bu savaşınfaturasını emekçimiz, dar gelirlimiz, köylümüz ve çiftçimiz kan ve yoksullukolarak ödeyecektir. Daha şimdiden yapılan zamlarda bu savaş çığırtkanlığınınçok ciddi bir etkisi vardır. Bu nedenle hep birlikte ve gür bir biçimde “SavaşaHayır”, “Yurtta barış, dünyada barış” sloganlarını haykırmalıyız.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim