Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, üniversite-sektör iş birliği ile sektörün beşerî taleplerine cevap verebilme noktasında fark oluşturuyor. Pilotaj Bölümü Eğitim Müdürü Süleyman Doğan; Türkiye’deki havacılık sektörünü değerlendirerek, “Küresel olarak istikrarlı bir şekilde büyüyen ve dünya ekonomisi açısından vazgeçilmez bir konumda olan havayolu taşımacılığı, bilhassa son yıllarda, ülkemizde dünyadaki gelişiminden çok daha hızlı bir şekilde büyüyor. Özellikle Asya ve Avrupa arasında yer alan ülkemiz hava sahasının stratejik konumu ve ekonomik gücü her geçen gün önem kazanıyor.” dedi.

‘DÜNYA ÇAPINDA PİLOTLARIN KONYA’DA YETİŞMESİ, BİZLERİ GURURLANDIRIYOR’

Pilotaj Bölümü Eğitim Müdürü Süleyman Doğan, KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde yer alan Pilotaj Bölümü’nün ayrıcalıklarına değinerek, “Türkiye’nin en deneyimli uçuş ve bakım ekibine sahip KTO Karatay Üniversitesi, kendi planör ve uçaklarıyla, kendi pisti ve bakım merkezinde pilot yetiştiren tek üniversite unvanını elinde bulunduruyor. Konya’da dünya çapında pilotların yetişmesi bizleri son derece gururlandırıyor.” ifadelerine yer verdi.

PARAŞÜTLÜ EĞİTİM UÇAKLARI, OLASI KAZALARI ÖNLEYECEK

Planör uçuşlarını teknik açıdan ele alan Doğan, “Pilotaj bölümündeki uygulama eğitimleri Türkiye’de yalnızca KTO Karatay Üniversitesi’nde planör uçuşlarıyla başlıyor. Planör lisansına (SPL) sahip olan bir pilot adayı, bir uçağa nispetle çok daha üst düzey beceri gerektiren planörü kullanarak, kumanda yeteneklerini geliştiriyor. Piste hangi irtifadan nasıl yaklaşacağını, mecburi inişlerde hızlı ve mükemmel karar verme yeteneklerini planör eğitimiyle kusursuzlaştırılıyor. Öğrencilerimiz anormal duruma yaklaşan veya giren uçağın hangi kumandalar ve koordineli kullanımla kurtarılacağını öğreniyor.” dedi. Öğrencilerin güvenliğine de hat safhada önem verildiğine vurgu yapan Doğan, “Türkiye’de ilk kez kullanılan paraşütlü eğitim uçakları ile yaşanabilecek olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

‘2020 YKS İLE 33 ÖĞRENCİ KABUL EDECEĞİZ’

KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü’ne YKS puanı ile 33 öğrenci kabul edileceğinin altını çizen Doğan, “Bu yıl, kontenjanlarımız dahilinde 5 tam burslu, 28 ücretli öğrenci kabul edeceğiz. İlk öğrencilerimiz geçen yıl ailemize katıldı, bu yıl da yeni öğrencilerimizi almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenci adaylarımız, KTO Karatay Üniversitesi resmî web sitesini ve pilotaj.karatay.edu.tr sayfasını takip etsinler.” tavsiyesinde bulundu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim