Sınav Eğitim Kurumlarının düzenlediği "Gerçek Mekan Gerçek Sınav" etkinliği yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Sınav Eğitim Kurumlarının düzenlediği "Gerçek Mekan Gerçek Sınav " uygulaması Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinde gerçekleştirildi. Gerçek bir sınav atmosferinin yaşandığı bu uygulamada, ÖSYM kuralları aynen uygulandı. Öğrencilerin tek tek üstleri aranarak girdikleri sınavda kimliği olmayan öğrenciler sınava alınmazken, oturma sıraları da tıpkı YKS'de olduğu gibi önceden belirlenmiş kişiye ait optik formların bulunduğu sıraya göre dizildi.  Adlarına göre düzenlenmiş optikler ile sınava başlayan öğrenciler üniversite amfilerinde sınava girmenin heyecanını yaşadı.

ÖĞRENCİLERİMİZ SINAV HEYECANI YENİYORLAR 

Özel Merkez Sınav Temel Lisesi Müdürü Cafer Tanrıseven, “Sınav Eğitim Kurumları olarak Gerçek Mekan Gerçek Sınav TYT Provası ile öğrencilerimizin sınav heyecanı yenmek amacıyla etkinliğimizi düzenledik. Son derece pedagojik bir uygulama. Eğitimde yaşayarak öğrenme en etkili öğrenme yöntemidir. Bizim çocuklara öğrettiğimiz bilgilerin temel amacı öğrendikleri bilgileri sınavda puana tahvil etmeleridir. Öğrendiği bilgiyi eğer sınav esnasında tam olarak ortaya koyamıyorsa öğrenmiş olmasının da çok fazla anlamı kalmamış oluyor. Çünkü en nihayetinde sınav sonucuna göre bir yere yerleşecek. Sınav heyecanı da çocukların bu performansları açısından son derece önemli bir unsur. Sınav heyecanını biz ne kadar şubelerimizde rehber öğretmenlerimiz aracılığıyla teorik olarak anlatsak da ancak tam olarak deneyimleyerek aşabiliyorlar” dedi. Özel Selçuklu Sınav Temel Lisesi Müdürü Süleyman Gücal, “ Bugün öğrencilerimize yaklaşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı öğrencisinde öğrencilerimizin sınav heyecanını yenmeleri amacıyla bugün Konya Gıda Tarım Üniversitemizde deneme sınavımızı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu sınavda ÖSYM’nin bütün kurallarını öğrenerek, girecekleri gerçek sınavda zorlanmayacaklar. Gerçek mekan, gerçek sınav konsepti altında YKS provası yapıyoruz. Öğrencilerimizin giriş kartlarından optik formlarına, gözetmenlerden salon sorumlularına kadar tamamen gerçek sınavın simülasyonu gibi düşünebiliriz.Bu sınav Türkiye genelinde Sınav Eğitim Kurumları ile aynı tarih ve organizasyonda yapıldı. Sınava yaklaşık 27 bin öğrenci katıldı. Bu sınav ile öğrencilerimiz ciddi bir ölçme ve değerlendirmeye sebep oldular.Öğrencilerimize tavsiyemiz sınav gününe kadar ders çalışmayı bırakmasınlar” ifadelerini kullandı. 

SINAV ÖNCESİNDE BÜYÜK BİR MORAL OLDU

Sınav Meram Anadolu Lisesi Müdürü Muhammed Yavuz Gürbüzer  de, “Konya ve Türkiye genelinde Sınav Eğitim Kurumları çatısı altında faaliyet gösteren eğitim kurumlarımızın 12 sınıf ve mezun öğrencilerimize yönelik, Gerçek Mekan Gerçek Sınav etkinliği  Konya Gıda Tarım Üniversitesinde gerçekleştirdik.  Konya Gıda Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Yurt İçi Öğrenci İlişkileri Koordinatörü Adem Kahriman’a ve üniversite çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Konya Gıda Tarım Üniversitesi Konyamıza güzel bir üniversite ve bina kazandırmışlar.  Bu sınav 30 Haziran ve 1 Temmuz öncesinde gerçekleşecek sınav öncesinde büyük bir moral oldu. Sınava katılım sağlayan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.  Gerçekleştirdiğimiz sınava yaklaşık 700 yakın 12 sınıf ve mezun öğrencimiz katıldı.  Bizlere her zaman destek olan Yönetim Kurulu Üyelerimize ve öğrencilerimiz ile bire  bir ilgilen eğitimcilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

EN BÜYÜK PAYDAŞLARIMIZ ORTAÖĞRETİM KURUMLARIMIZ 

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin en büyük paydaşların Konya’da bulunan okullar olduğu ifade eden Konya Gıda Tarım Üniversitesi Yurt İçi Öğrenci İlişkileri Koordinatörü Adem Kahriman da şunları söyledi: “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin en önemli paydaşları Konya’da bulunan ortaöğretim kurumlarımız. Ortaöğretimlerimiz ile gerçekleştirdiğimiz her çalışmayı önemsiyoruz. Bu çalışmalar bizler için önemli adımlardır.  Çalışmalarımız ile hem öğrencilerimizin üniversitemizi ve okulumuzu sağlamamızı sağlıyoruz. Önümüzdeki yıllardan itibaren yeni bölümlerimiz ile Konyalılarla buluşacağız.” 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim