Belediye Başkanları, eğitim kalitesinin arttırılması için yoğun çalıştıklarını belirterek, gelecek nesillerin kaliteli üretimle geleceğin güçlü Türkiye'sini oluşturacaklarını vurguladı. 

BAŞKAN ALTAY: İYİ BİR NESLE SAHİP OLMANIN TEK YOLU EĞİTİMDİR 

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni dönemin hayırlar getirmesini diledi. 

Başkan Uğur İbrahim Altay, Konya’nın ilk ve orta öğretim okullarıyla üniversiteleriyle tam bir öğrenci şehri olduğunun altını çizdiği mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Eğitim; okuyan, araştıran, geleceğe dair hedefleri ve iddiaları olan bir nesle sahip olmanın yegâne yoludur. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak, 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. 

Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bu amaca uygun olarak Konya’da birçok okulumuzun yapımını gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra okullarımızın bakımlarını ve çevre düzenlemelerini yaptık. Okullarımızda Z Kütüphaneler açarak öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlamaya gayret ettik. Bir eğitim ve öğrenci şehri olan Konyamızda eğitime ve öğrencilerimize olan desteklerimiz bundan sonra da artarak devam edecek. 

Bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının ilk kez okul heyecanı yaşayan yavrularımız başta olmak üzere tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, ailelerimiz ve eğitim camiamız için hayırlara vesile olmasını diliyor; bütün Konyalı hemşehrilerime en kalbi selamlarımı sunuyorum.” 

BAŞKAN PEKYATIRMACI: ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yeni eğitim öğretim yılı için bir mesaj yayınladı.  2018 - 2019 eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, mesajında şunları söyledi;

“Yaz tatilin ardından yeni eğitim öğretim yılına başlarken öğrencilerimizin yaşadıkları heyecan ve coşkuyu yürekten paylaşıyoruz. 2018-2019 eğitim-öğretim yılının hoşgörü, sevgi, dayanışma ve başarılarla dolu bir yıl olarak geçirilmesi en büyük arzumuz.

Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin, okullarda aldığı eğitim ve bilgi ışığında ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaklarına inanıyoruz. Ülkemizin son 16 yılda göstermiş olduğu gelişim; ekonomi, bilim, sanayi, kültür, spor ve sosyal alanlarda adından sıkça söz ettirmesi gelecek nesillerin daha güçlü bir Türkiye’de yaşayacaklarının göstergesidir. Bu gelişim ve büyüme geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin başarıları ile devam edecek ve Güçlü Türkiye yolundaki hedeflerimizi tek tek gerçekleştireceğiz.

Bu amaçla öğrencilerimizden sadece sınav başarısı değil  vatanını, milletini seven, bilgili, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller olarak yetişmelerini amaçlıyoruz. Çünkü bu hasletlerin, daha güçlü bir ülke olma yolunda ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Selçuklu Belediyesi olarak bunun bilinçle eğitim camiamıza okul, spor salonları, kütüphaneler ve materyal gibi birçok fiziki desteğin yanı sıra bu yıl da Selçuklu Değerler Eğitimi Programını uyguluyoruz. Çocuklarımıza bizi biz yapan değerlerimizi aktarıyor, değerlere sahip bireylerin yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının 2018-2019 eğitim öğretim yılını kutluyor, şehrimize ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.”

BAŞKAN TORU: İYİ EĞİTİM EN ÖNEMLİ MİLLİ DAVAMIZDIR

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru yeni eğitim öğretim yılı ile bir mesaj yayınladı. Yeni eğitim öğretim yılının bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve milletimize hayırlar getirmesini dileyen Başkan Fatma Toru mesajında şu görüşlere yer verdi:  “Bugün artık şunun da çok iyi farkına vardık ki, bir zamanlar tüm dünyaya her yönden nasıl mührümüzü vurduysak, gelecekte vurabilmemiz de, yine bilgi, birikim, emek ve eğitime vereceğimiz değerle mümkün olacaktır.  Öğrenmeyi öğrenmek önümüzdeki yüzyılın en önemli unsuru olacaktır. Günümüzde insan unsurunun yeniden geliştirilmesi, diriltilmesi ile Türkiye’nin ve dünyanın muhtaç olduğu insan tipinin üretilmesi için eğitim olmazsa olmazımızdır. Gelecekte var olmak isteyen medeniyetler insan unsurunu diriltmek ve geliştirmek mecburiyetindedirler.  Günümüzde ekonomik ve siyasi gücün temel kaynağı eğitimli, girişimci cesur bireylerdir. Bilgi güçtür. Bilgi olmadan ne oyun kurucu olabiliriz ne de oyun bozucu. Bu nedenle en büyük milli davamız eğitimdir” diye konuştu. 

Başkan Fatma Toru sözlerini şöyle sürdürdü; İnsanoğlu, yeryüzünde daha ilk adımlarını bile atmadan önce bile en değerli şey; “Bilgi ve tabi ki onun kaynağı ‘Eğitim…’ Toplumların gelişmişlik göstergelerinden biri de ‘Eğitimli Beşeri Sermayesidir…’ Günümüzde ekonomik ve siyasi gücün nihai kaynağı eğitimli, girişimci cesur bireylerdir. Bilgi güçtür. Bilgi olmadan ne oyun kurucu olabiliriz ne de oyun bozucu… Başkan Toru mesajını şöyle sürdürdü; “Büyük, Güçlü, Gelişmiş, Zengin ve Bağımsız Türkiye için iyi yetişmiş bir gençlik. İyi yetişmiş bir gençlik için ise tabi ki iyi bir eğitim… Övüneceğimiz en büyük eserimiz bu olacak bir gün inşallah. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının bu yolda atılmış en büyük adımlardan biri olması ümidiyle yeni yılın hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”      

BAŞKAN HANÇERLİ: EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

 Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı kutlama mesajı yayınladı. Başkan Hançerli, kutlama mesajında, Ülkemizin ve Ulusumuzun geleceğinin güvencesi olan öğrencilerin; güçlü yarınlarda söz sahibi olacağını belirterek; gençlerin, kendine güvenen ve doğruyu yanlıştan ayıran bireyler olarak yetişmelerinin önemine dikkat çekti. Hançerli, "Ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması ve bu seviyenin de üstüne çıkması için, bilgi üreten bir nesil yetiştirmek zorundayız. Türkiye’nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek için yerelden başlayarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Hançerli, Karatay Belediyesi olarak eğitime çok önem verdiklerini belirterek; geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler için eğitim yatırımlarının devam edeceğini dile getirdi. Başkan Hançerli 2004-2018 yılları arasında eğitime 169 derslik toplam 20 okul ve 21 tesis kazandırdıklarını belirtti. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi olarak yaptıkları üç anaokulunda da minik öğrencilerin eğitim gördüğünü belirterek; Hamzaoğlu ve Doğuş Mahallelerine yapımı süren anaokullarının da en kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi. Başkan Hançerli, anaokullarının içerisinde 8’er derslik, çok amaçlı salon, yemekhane, mutfak gibi alanlar yer alacağını söyledi. Başkan Hançerli, anaokullarının temel atma töreninin 24 Eylül Pazartesi Günü Saat 11:00’de Doğuş Mahallesi Yayla Boğazı Sokak’ta gerçekleştirileceğini belirtti. Hançerli, "İlçeye Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) kazandırıyoruz. BİLSEM’in temel atma töreni 1 Ekim Pazartesi Günü Saat 11:00’de gerçekleşecek. Öğrencilerin nezih ortamlarda spor yapma imkanına sahip olması için 5 adet kapalı spor salonu; 16 adet suni çim sahayı da ilçeye kazandırdık. Karatay’ın her geçen gün daha da modernleşen yapısına uygun olarak eğitimde de bilimselliğin daha da arttırılması için çalışıyoruz" dedi. 

SAMİ KAYALAR 

Editör: TE Bilişim