Eğitim-öğretim hayatındaki 2. yılında yoluna emin adımlarla devam eden Mis Koleji, başarısı ve yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde eğitim verilen Mis Koleji’nde hayal kurabilen ve hayalin peşinde koşabilen nesiller yetişmesi için çaba gösteriliyor. Bu kapsamda, hem değerler eğitimi hem de akademik başarı noktasında için ciddi bir altyapıyla eğitim veren Mis Koleji, geleceğin Türkiye’sini inşa edecek nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mis Koleji Müdürü Nureddin Sarıaltın, “Mis Koleji olarak, Türk milletine hizmet etmek, Türk milletini ileriye taşıyacak nesiller yetiştirmeyi istiyoruz” dedi.

ÖZEL ÖĞRENCİLER MİS KOLEJİ’NDE

Mis Koleji Müdürü Nureddin Sarıaltın, Mis Koleji’yle ilgili bilgiler verdi. “Mis Koleji, Konya’da yaklaşık 35 özel okul arasında kendine farklı bir yer edinmeye çalışan bir okul” diyen Sarıaltın, bu anlamda en büyük farklılıklarının özel eğitim öğrencilerini de okullarına almalarını söyledi. Konuyla ilgili detayları paylaşan Sarıaltın, şunları kaydetti, “Diğer okulların almaya çekindikleri özel eğitim öğrencilerini içinde, yüreğinde barındırarak, o çocuklara sahip çıkarak, hayatın bizzat içine alarak, bu çocukların toplumda yer edinmesini sağlayan bir felsefemiz var. Eğer bir okul sadece akademik başarıya odaklanırsa, akademik başarıyla kendini ifade edemeyen öğrenci nereye gidecek? Dikkat edin toplumumuzda bir gerginlik, bir çatışma kültürü var. Bu durum işte sadece akademik başarıya odaklanan, insan temelli olmayan bir eğitimden kaynaklanıyor. Onun için biz önce insan diyoruz. Biz sadece mantıksal zekayı ele almıyoruz. Evde eğitim görmemiş insanlar kalmaması için, bu tür çocukları hayatın içine çekmek zorundayız. Ana hedeflerimizden biri bu zaten. Burada biz 1 sınıfta 2 özel eğitim öğrencisi alıyoruz. Mis Koleji deyince bu öğrencilere sahip çıkan bir okul akıllara geliyor. Farkındalık oluşturuyoruz. Biz bu konuda rol model olmayı başardık. Akademik başarı çok önemlidir ama asla her şey demek değildir. Biz akademik başarının yanında çocukların diğer özelliklerini de ön plana çıkaracak bir eğitim hedefliyoruz. Mis Koleji geleceğin temellerini atmak için burada. Geleceği yönetecek, özgüvenli, nesiller yetiştirmek istiyoruz. Ailesine sahip çıkan, devletine, milletine sahip çıkan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Kökünü, kültürünü unutmadan yetişen nesiller yetiştirmek istiyoruz.”

İYİ BİR ALTYAPIMIZ VAR

Okulun teknik altyapısı, noktasında bilgiler veren Sarıaltın, “Okulumuzda tüm sınıflarımızda akıllı tahta uygulaması mevcut. Tüm derslerimizde bu akıllı tahtalar kullanılıyor ve teknolojiyi iyi bir derecede okulumuzda kullanmış oluyoruz. Bizim spor salonumuz var, sergi salonumuz var, jimnastik salonumuz var. Çocuklarımız sabah sporu yaparlar bir süre sonra derse çıkarlar. Öğrencilerimize okuma kültürü vermek için okuma saatlerimiz var. Bizim burada 33 sınıfımız var. Bizim yaklaşık 800 kişilik kapasitemiz var ama biz 550 öğrenciyi geçmemek istiyoruz. Biz sınıflarımızı 15-17 kişilik öğrencilerle eğitim yapmak istiyoruz. Bunun nedeni şu; öğretmenlerimiz her öğrencimize dokunsun istiyoruz. Daha az öğrenci olursa daha çok göz teması kurarsınız. Göz teması kurarsanız “sen benim için değerlisin” demiş olursunuz. Böylece başarılar arkasından geliyor. Bugün en kalabalık sınıfımız 18 kişiliktir. Bizim ana hedefimiz çocuklarımızın mutlu olmasıdır, mutlu olan çocuk başarılı olur” diye konuştu.

BURS VEREN BİR OKUL

Geçtiğimiz günlerde bursluluk sınavı yaptıklarını, bu sınav neticesinde başarıya göre burs verdiklerinin altını çizen Sarıaltın, “Burası henüz ikinci yılını yaşayan bir okul. Şuanda 410 öğrencimiz var. Bu rakam 2. yılında olan bir okul için güzel bir rakam. Bu anlamda kendimize bir yer edinmiş durumdayız. Bu yeri sağlama almanın yolu da başarıdan geçiyor. Mart ayına kadar indirimli kayıtlarımız devam edecek. Sonrasında yeni fiyatlarımızla kayıtlarımız sürecek. Biz bursluluk sınavı yaptık. Herhangi bir reklam yapmadan yaklaşık 5 bin öğrenci müracaat etti. Bu öğrencilerin yaklaşık 3 bini sınava girdi. Bu çok güzel bir rakam. Sınavda ful yapan öğrencilerimize yüzde 100 burs verdik. Sınav başarısına göre bu oran değişerek devam ediyor” dedi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL BİR OKUL

Mis Koleji olarak sosyal etkinliklere, kültürel faaliyetlere ve spora önem verdiklerine vurgu yapan Sarıaltın, şunları kaydetti, “Bizim konferans salonumuz var. Burada müzik geceleri, şiir geceleri, yabancı dil geceleri düzenliyoruz. Böylece sosyal ve kültürel etkinliklere önem veriyoruz. Bir kişinin toplumda kendini ifade edebilmesi çok önemlidir. Bu manada sosyal ve kültürel etkinliklerle çocuklarımızın içine kapanmasını önlemeyi amaçlıyoruz. Konferans salonları bir okulun vazgeçilmezi olmalıdır. Böylece her çocuk kendini rahatlıkla ifade edebilmelidir.

Biz burada Türk halk müziği konseri veriyoruz. Şiir geceleri yapıyoruz. Konferanslar yapıyoruz. Çeşitli uzmanları getirip çocuklarımıza sunumlar yaptırıyoruz. Çocuklarımıza rol model olarak birilerini getirmek önemli. Spora önem veriyoruz. Dart alanı, masa tenisi, jimnastik salonumuz mevcut. Sergi salonumuz var. Okulumuzda fiziki olarak hiçbir eksiklik söz konusu değil. Biz sosyal sorumluluk projelerinde de yer almayı seviyoruz. Bu doğrultuda geçen yıl Haziran ayında Orman Müdürlüğü’ne giderek 100 fidan aldık. O fidanları toprakla buluşturduk. Orman seferberliği kapsamında da 1111 fidanı tüm öğrenci ve öğretmenlerimizle toprakla buluşturduk. Bizim bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer almamız lazımdı ve bunu da yaptık, gurur duyuyoruz. Geçen yıl 23 Nisan Bayramı’nda, Urfa’da, Antep’teki köy okullarındaki çocuklara ne istiyorsunuz diye sorduk. Okul olarak oradaki öğrencilerin isteklerini temin ettik, bu yardımlar 1 TIR’la oraya gitti ve o hediyeler verildi. 23 Nisan Bayramı’nı Sarayköy’de kutladık, oradaki çocuklara hediyeler verdik, konserler verdik. Yardımlaşmayı, çocukları sevindirmeyi şiar edinmiş bir anlayışımız var.”

ÖĞRETMEN SEÇİMİNDE OLDUKÇA TİTİZLER

Öğretmen seçiminde oldukça titiz davrandıklarını ve bu noktada bazı kriterlerinin olduğunu belirten Sarıaltın, şöyle konuştu, “Dinamik, enerjik, bilgili, donanımlı öğretmen seçiyoruz. Çünkü öğretmen seçimi en önemli kriterlerden biridir. Bir kişinin hayali çok önemlidir. Hayal kurabilen bir nesil yetiştirmek çok önemli. Bir çocuğa bir hayal kurdurun ki o hayalin peşinden koşsun. Ama o hayali hangi altyapıyla destekleyecek onun da farkında olsun. Türk Milli Eğitim Sistemi hayalleri engelleyen bir sistemdir. Hayal kurabilen nesil yetiştirmek için hayal kurabilen öğretmen almak lazım. Çocuklarımıza bol bol hayal kurdurmalıyız bu doğrultuda yönlendirmeliyiz. Yol göstermeliyiz. Bu nedenle öğretmen alımında buna dikkat ediyoruz. Bir de soru hazırlayabilen öğretmenler barındırmaya çalışıyoruz. Vatanına, milletine, devletine bağlı inşalar olmalı, her insanın bir değer olduğunun farkında olmalı, alanında yetkin, yetişkin olmalı. Öğretmen seçerken bunlara dikkat ediyoruz.”

YABANCI DİL EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYORLAR

Mis Koleji olarak, yabancı dil eğitimini de çok önemsediklerini belirten Sarıaltın, bu anlamda önemli bir yabancı dil eğitimi verdiklerini söyledi. Öğrencilerin Mis Koleji’ni bitirdikten sonra yabancı dil konuşabilecek düzeye getirmek istediklerini dile getiren Sarıaltın, “Yabancı dil eğitiminde bizim anasınıfından liseye kadar iki yabancı dilimiz var. Almanca ve İngilizce eğitimi olarak devam ediyor. Çocuklarımızın eksik kaldığı noktalarda öğretmenlerimiz bu eksikleri de tamamlayarak, yabancı dili öğreniyorlar. Bizim ana hedefimiz şu; İngilizce konuşabilen çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Çocuk sınavlarda yapabiliyor ama konuşamıyor. Bunun için çocuklarımıza konuşabilecekleri düzeyde yabancı dil öğretiyoruz. Bu noktada daha da ileriye gideceğiz” diye konuştu.

İKİNCİ OKUL HEDEFİ VAR

Mevcut binadaki hedeflerine ulaştıktan sonra ikinci bir okul hedeflerinin olduğunun bilgisini paylaşan Sarıaltın, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı, “Buradaki hedefimize ulaştıktan sonra, Barış Caddesi üzerinde yeni bir okul hedefimiz var. Burası Anadolu ve Fen Lisesi olacak. Orası okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olacak. Böyle bir planlamamız var. Çok güzel olacağına eminim. Projelerimiz planlandı. Buradaki hedefimizi doldurmadan yeni bir okul açmak sağlıklı bir yatırım olmaz. Burada 550 gibi bir rakama ulaştığımız an diğer okulumuzda kazma vurulacak.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim