“Öğretmenlerle uğraşmayı bırakıp sahip çıkın” diyen Ata,“Öğretmenleri yok ederseniz geleceği de yok edersiniz” dedi.

SAMİMİYETSİZ AÇIKLAMALAR YAPILACAK

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şubesi 24 Kasımöğretmenler dolayısıyla bir basın açıklaması düzenledi. Şube binasında yapılantoplantıda konuşan Şube Başkanı Tanfer Ata, “Bu gün öğretmenler günü. Yılboyunca öğretmenleri rencide edenler, itibarsızlaştıranlar, öğretmenleridevletin omuzlarında bir yük gibi göstermeye çalışanlar bu gün içi boş,samimiyetsiz açıklamalarla öğretmenleri övecekler. Yıl boyunca az çalışıp çokkazandığını söyledikleri öğretmenlerin yaptıklarının kutsiyetindenbahsedecekler. Bizde bir günlüğüne mutlu olacağız” ifadelerini kullandı

EĞİTİMİ ÖZELLEŞTİRECEKLER

Eğitimde özelleştirmeye yönelik hazırlıklaryapıldığını ve buna yönelik adımların atılmaya başladığını belirten Ata, “Devlet memurluğu ve iş güvencesi yok edilmeye çalışılıyor. Anlaşılan o kizamanla eğitim ve öğretimi yerel yönetimlere bırakıp sözleşmeli öğretmenmodeline geçecekler. Bu tehlikeli bir gidişattır. Öğretmenleri maddi kaygılarla itibarsızlaştırırsanızgeleceği yok edersininz” diye konuştu.

SİZLERİ O KOLTUKLARA GETİREN ÖĞRETMENLERDİR

4+4+4 Eğitim sisteminin öğretmenleri mağdurettiğini söyleyen Ata, 50 bin öğretmenin norm fazlası duruma düşürüldüğünü, 42bin öğretmenin ise alan değiştirmeye zorlandığını belirtti. 2013 yılındaöğretmenlere öngörülen zam miktarının %3+3 olduğunu hatırlatan Ata, “Fakatelektiriğe, doğalgaza, akaryakıta %20'nin üzerinde zam yaptılar. Onlardan tekisteğimiz biraz samimim olsunlar ve öğretmenlerle uğraşmayı bıraksınlar.Unutmayın ki sizleri bu karalar almanızı sağlayan koltuklara oturmanızda sizeyardımcı olan, yetiştiren öğretmenlerdir” dedi.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim