Ribat Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren yaz okulları sona erdi. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesiyle birlikte Haziran ayında başlayan Ribat Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren yaz okulları sona erdi. Kapanış programına Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrenci ve aileler katıldı.

Yurtiçi ve yurtdışında eğitimden yardım faaliyetlerine kadar birçok alanda kendini ispat etmiş olan Ribat Eğitim Vakfı, yaz okullarında da bu yıl yüzlerce öğrenciye eğitim verdi. Haziran ayında başlayan Ribat Eğitim Vakfı Yaz Okulları kapanış programı erkekler ve bayanlar olmak üzere iki ayrı programla gerçekleştirildi.

Erkek ve kızlar grubu olmak üzere binin üzerinde öğrenci, yaz tatili boyunca spor, gezi, kamp gibi aktiviteler ile Kuran'ı Kerim, Siyer, Ahlak, İbadetler gibi derslerden faydalandı.

Yaz okullarının gençlerin vaktini doğru değerlendirebilmek adına önemli olduğunu hatırlatan  Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka,”Ağaç yaş iken eğilir. Bu çocuklarımıza ancak bu zamanda dinimizi öğretebiliriz. Ailelerden özellikle istirhamım şudur ki, evlerinizde güzel ahlakı, dinini öğretin. Burada kazandığı dini ve beşeri alandaki kazanımlarını kaybetmesine de izin vermeyin. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi heba etmeyelim. Bu yaz kurslarının hem öğrencilerimiz hem de geleceğimiz açısından çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Bu anlamda tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ribat Yönetim kurulu Üyesi Müslüm Yurtman da, ”Öğrencilerimizin bu süre zarfında öğrendiklerini sadece burada bırakıp gitme değil, evlerine gittikten sonra da buradaki bilgileri hayatlarına uygulamaları bizim için oldukça önemlidir.” diye konuştu.

Çocuklara bu yaşta dinini öğretmenin önemine değinen Ribat Eğitim Vakfı Gençlik Birim Başkanı Selman Kaya ise, Müslümanların içinde bulunduğu durumdan bahsederek “biz bu yaşta çocuklarımıza öğretemediğimiz şeyleri, bugün 500 liralık kurban ile yurtdışında öğretmeye çalışıyoruz. Yani bir poşet et veriyoruz kelime-i şehadet getiriyorlar.Lütfen çocuklarımıza dini öğretme noktasında hassas olalım.” ifadesini kullandı.

Çocuklar tarafından çeşitli gösterilerin de sahnelendiği yaz okulları kapanış programında başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken programa ailelerinde yoğun katılımı oldu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim