Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç, yeni eğitim döneminin sorunlarla başladığını belirterek; “18 milyon öğrenci ve 1 milyon eğitim emekçisi bu eğitim öğretim yılına da birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlarla ve müfredat değişikliği gibi tamamen ideolojik bakış açısıyla gerçekleştirilen değişikliklerin gölgesinde girecektir. Başta öğretmen yetiştirme problemleri olmak üzere, personel istihdam sorunları, derslik açıkları, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, ikili öğretim, taşımalı eğitim, temel lise garabeti, uluslararası sınavlardaki başarısızlıklar, öğrencilerin cemaatlerin yurtlarına mahkum edilmesi, çocukların örgün eğitim dışına itilmesi, sözleşmeli öğretmenlik, hukuksuz bir şekilde görevden alma ve ihraçlar, sürgün uygulamaları gibi sorunlar maalesef bu öğretim yılında da yaşanacaktır” dedi.

Özgür Genç yeni eğitim döneminde uygulanacak olan müfredatın yerli ve milli olmadığına dikkat çekerek; “Eğitimin acil çözüm bekleyen sorunlarına kalıcı çözümler üretmek yerine MEB yangından mal kaçırırcasına hazırladığı ve bu öğretim yılında uygulamaya koyacağı yeni müfredatla, çağdaş, bilimsel, laik, kamusal ve ulusal eğitimin son parçalarını da yok etmeye çalışmıştır. Milli Eğitim Bakanın belirttiği gibi milli ve yerli bir müfredat değildir. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Zaten Genel Merkezimizce tepeden inme olan müfredat yargıya taşınmıştır. İktidarı boyunca müfredatı yapboza çeviren hükümet, bu en köklü değişikliğinde de bilimsel değil, siyasi hamlelerle bir değişikliğe gitmiş ve çocuklarımızın dolayısıyla ülkemizin geleceği ile oynamıştır” şeklinde konuştu.

Öğretmen açığının ücretli öğretmenle kapamaya çalışan bakanlığın yanlış yaptığını ifade eden Özgür Genç, “Kadrolu öğretmen atamasından vazgeçerek ‘doğrudan torpil’ anlamına gelen mülakata dayalı sözleşmeli öğretmen sistemini getiren Bakanlık, bu eğitim-öğretim yılında öğretmen açığını ücretli öğretmenlik ile kapatmaya çalışmaktadır. Okulların açılmasına az bir zaman kala hemen her ilde, ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri internet sayfasından öğretmen açığını kapatmak için ücretli öğretmen aradıklarına ilişkin duyurular yayımlamaktadır. Yaklaşık 450 bin ataması yapılmayan öğretmen varken, ücretli öğretmenlik gibi geçici çözümlerle okullardaki öğretmen açığının kapatılması mümkün değildir.” 

HABER MERKEZİ  

Editör: TE Bilişim