KTO Karatay Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Erasmus + FEPDIS projesi kapsamında “Eğiticilerin Eğitimi” programı düzenlendi.

Erasmus + FEPDIS projesi kapsamında KTO Karatay Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile “Eğiticilerin Eğitimi” programı düzenlendi. Farklı ülkelerden birçok eğitimcinin katılım sağladığı, beş gün süren ve uygulamalı atölye etkinliklerin yapıldığı programda engelli bireyler ile ailelerinin, eğitim hayatındaki rolü tartışıldı.

“EĞİTİCİ ÇALIŞMALAR YAPMAK BİZLERİN GÖREVİDİR”

Farklı ülkelerden eğitimcileri KTO Karatay Üniversitesi’nde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını, son derece gerekli ve başarılı bir programa ev sahipliği yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Bayram Sade, “Üniversitemiz gün geçtikçe uluslararası iş birliklerini güçlendiren bir üniversitedir. Bugün de engelli bireylerin eğitimine yönelik bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Üniversitelerin sorumlulukları vardır, bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz programlarla   engelli bireyler ve ailelerine yönelik çalışmalar yapmak bizlerin görevidir. “Eğiticilerin Eğitimi” programının üniversitemiz, eğitimcilerimiz ve aileler için faydalı olduğuna inanıyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“AİLELER EĞİTİMİN BİRER PARÇASIDIR”

5 gün süren programın kapanış gününde aile merkezli erken eğitim hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hakan Sarı “Engelli Öğrenci Ebeveynlerine Yönelik Aile Odaklı Müdahaleler” konusunda sunum yaptı. Sarı, aile eğitimi aileleri birer eğitimciye dönüştürür.2018 yılında çıkarılan özel eğitim kanunu ile aileler de bu eğitimin bir parçası olmak zorundadır. Bireyin eğitime ihtiyacı olup olmadığının gözlenmesi ilk eğitimcileri olan aileye aittir. Bu sebeple engelli bireylerin aileleri donanımlı olmalıdır ki bu bireyler topluma daha erken kazandırılmalı, diğer bireylerle olan fark en aza indirgenmelidir.” diye konuştu.

Erasmus + FEPDIS projesi kapsamında “Eğiticilerin Eğitimi” programına katılanlara sertifikaları, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Ciğerci, KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Erdem, Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Seher Akdeniz ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Avrupa Birliği Erasmus+ projesi sayesinde, engelli öğrencilerin ailelerinin çocuklarının eğitimiyle ilgili yaşadıkları zorluklara çözüm üretme, yaygın eğitim yoluyla ailelerin aile eğitiminden faydalanması, konularında eğitimcilere uygulayabilecekleri bir eğitim programı oluşturulması amaçlanmaktadır.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim