Doğa Koleji basın mensupları ile birlikte iftar yemeğinde bir araya geldi. Basın mensuplarına özel olarak düzenlenen iftar yemeğine Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle ve üst düzey yöneticiler katıldı. Yemeğin ardından konuşmalarını gerçekleştiren Ali Rıza Lüle gelecekteki Konya hedeflerini dile getirirken geçtiğimiz günlerde sonlanan 2016-2017 eğitim-öğretim yılını da değerlendirdi. Lüle ifadelerine şu şekilde yer verdi: “Yeni nesil eğitim felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirmeye devam ediyor. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını önemli başarılara imza atarak tamamladık.Yeni dönemde de başarılarımızdan ödün vermeyeceğiz. Akademik başarı ve yabancı dil eğitimine oldukça önem verdik ve özen gösterdik. Kurum, sanat, spor ve sosyal faaliyeti ise hiçbir zaman göz ardı etmedik, etmeyeceğiz.”

TEOG’DA BÜYÜK BAŞARI

TEOG-2 ‘de 500 öğrencinin tüm sorulara doğru yanıt vermesi, Doğa Koleji’nin akademik başarısını bir kez daha gözler önüne serdiğini söyleyen Lüle “Bu başarı tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin ortak başarısıdır” dedi. Lüle, “Klasik, ezberci eğitim kalıplarını yıkarak, kendi geliştirdiği eğitim metotları ile eğitim sektöründe yenilikçi yaklaşımıyla bilinen Doğa Koleji, “yeni nesil eğitim’ felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirmeye devam ediyor. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını önemli başarılara imza atarak tamamladık. Yeni dönemde de başarılarımızdan ödün vermeyeceğiz. Akademik başarı ve yabancı dil eğitimine oldukça önem verdik ve özen gösterdik. Kurum, sanat, spor ve sosyal faaliyeti ise hiçbir zaman göz ardı etmedik, etmeyeceğiz. Akademik başarı ve yabancı dil eğitimi, gelecek için çok değerli ve hedefimizin en başında geliyor. Akademik başarılarımızı TEOG/YGS/LYS ile taçlandırdık.  Yabancı dil eğitimiyle yurtdışına birçok öğrenci gönderdik.Sanat,  spor alanında da birçok ödül kazandık” dedi. 

DOĞA KOLEJİ SPOR ALANINDA DA BAŞARILARA İMZA ATIYOR

Doğa Koleji öğrencileri spor alanında birçok başarıya imza atıyor. Lüle, spor başarısının da bireysel gelişimde oldukça önemli olduğunu, Doğa Koleji olarak spora ve sanata önem verdiklerini belirtti. Bu yıl Genç erkekler basketbol kategorisinde Dünya Şampiyonu olan kurum, bayrağımızı dünyada bir kez daha dalgalandırdı.  Konyalı öğrencilerinin de spora olan ilgisinden memnun olduğunu belirten Lüle, Konyalı öğrencilerinin her birinin bir spor dalında başarılı olması için gerekli imkânları sundukları da ekledi. Yabancı Dil artık tüm eğitim kurumlarında önem verilen bir derstir diyen Lüle, Doğa’nın farkını ise şöyle açıkladı: “Doğa Kolejinde yabancı dil için özel müfredat geliştirilmiş olup eğitimine anaokulundan başlanmaktadır. İlkokulda 16 saat, 5. sınıfta 22 saat, ortaokul ve lisede 16’şar saat yabancı dil eğitimi özel öğretmenler tarafından geliştirilen eğitim modelleri ile verilmektedir. Dünya iletişim dili İngilizcedir. Bu gerçeğin farkında olarak, özel eğitim programları uygulamaktayız. Öğrencilerimizin çoğunu yurtdışı üniversitelerine göndermekteyiz. Bu yıl 184 öğrencimizi, Cambridge, Harvard, Oxford, Toronto gibi önemli üniversitelere göndereceğiz. Amerika, İngiltere, Hollanda, Kanada, İtalya vb. ülkelere her yıl öğrenci göndermekteyiz. İçlerinde Konyalı öğrencilerimizde mevcuttur, amacımız bu sayıları daha da artırmaktır.”Konyalı çocuklarında başarıyı hak ettiklerini, bunun için tüm imkânları onlara sunduklarını dile getiren Lüle, “Konya kampüslerinin İstanbul, Ankara gibi şehirlerden hiçbir farkı olmadığını dile getirdi. Bu hususa çok önem verdiklerini, Anadolu’nun her yerine aynı özenle yaklaştıklarını, öğretmen seçimlerine kadar aynı itinayla davrandıklarını, her çocuğun aynı eğitim kalitesinde öğrenim hakkının olduğunu bilerek, hiçbir ayrım gözetmiyoruz” diye konuştu. 

METE ALİ MAVİŞ

Editör: TE Bilişim