Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 1. Münazara Yarışması yapıldı. Bölge elemeleri 11-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen münazara yarışmasının amacı ise sosyal hizmet modellerinden faydalanan çocukların özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek. Ayrıca çocukların herhangi bir konuda mantık yürütme, araştırma yapma, düşüncelerini savunacak kanıtlara ulaşma, tezler ve istatistiki bilgiler yoluyla savunma becerilerini geliştirmelerini sağlamakta hedefleniyor. Cumartesi başlayan yarışmanın Pazar günkü finaline Ankara ve  Konya ekipleri kaldı. Yarışmanın sonucunda birinciyi ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı belirleyecek. 

“SABAHA KADAR UYUYAMAYAN ÇOCUKLAR VARDI”

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilal Erdoğan, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve birincisi düzenlenen 1. Münazara Yarışması için mutluluk duyuyoruz. Çocukların kendilerini ifade etmeleri, mantık yürütme, araştırma yapma, düşüncelerini savunacak kanıtlara ulaşma, tezler ve istatistiki bilgiler yoluyla savunma becerilerini geliştirmelerini sağlamak için bu yarışmanın içerisinde bulunuyoruz. Yarışmanın ilk olması da etkinliğin önemini arttırıyor. Çocuklarımızın da heyecanlı olduğunu biliyoruz. Hatta öğretmen arkadaşlarımızdan gelen bilgilere göre heyecandan sabaha kadar uyuyamayan çocuklarımız olmuş. Bu heyecanlar güzel olduğunu düşünüyorum. 12 farklı şehirden 72 öğrencinin katıldığı yarışmanın hayırlı neticeler getirmesini diliyorum. Tüm öğrenci arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Etkinliğe katılanlar arasında bulunan Vali Yardımcısı Mehmet Usta da birincisi gerçekleştirilen münazara yarışmasının çocuklar için iyi neticeler getirmesini diledi. Usta, bu tarz düzenlenen yarışmalar ile çocukların kendilerine olan güvenlerinin artacağını belirtip yarışma için emeğe geçenlere teşekkür, çocuklara ise başarılar diledi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE İÇ MOTİVASYON MU, DIŞ MOTİVASYON MU?

Münazarada; eğitim- öğretimde iç motivasyon etkilidir ve desteklenmelidir ile eğitim-öğretimde dış motivasyon etkilidir ve desteklenmelidir konuları tartışıldı. 12 farklı ilden toplam 72 çocuğun katılımı ile gerçekleşen 1. Münazara Yarışması’nda çocuklar 6 kişilik gruplarda kendilerine eğitim için iç motivasyonun mu yoksa dış motivasyonun mu daha   değerli olduğuna dair kura yöntemi ile gelen konuları savundular. 11-12 Kasım tarihleri arasında yapılan münazara yarışmalarında farklı illerden eşleşmeler yapıldı. Eşleşme sonucunda Pazar günkü finale Ankara ve Konya ekipleri kaldı. Finalde kazananı Bakanlık belirleyecek. 

UFUK KENDİRCİ

Editör: TE Bilişim