Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı nedeniyle bir açıklama yaptı. 

Yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenciler, veliler, eğitimciler, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, Konya’da üniversite öğrencileri ile birlikte 600 bine yakın öğrencinin eğitim ve öğretim hayatına devam ettiğini söyledi. Belediye olarak en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğu bilinciyle çalıştıklarını ve Konya’da eğitim kalitesinin daha da yükselmesi için gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, Konya’nın eğitim alanında Türkiye’de birinciliğe yükselmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğini vurguladı. 

Konya’da belediyeler olarak öğrencilere karşı sorumluluklarının bilincinde olduklarını vurgulayan Başkan Akyürek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz, hükümetimiz elinden geleni yapıyor. Bizler de belediyeler olarak tüm okullarımızın eğitim ve öğretime hazır bir şekle gelmesi, çevresinin düzenlenmesi, bahçelerinin yapılması, asfalt gereken yere asfalt, yeşil alan olması gereken yerlere yeşil alan oluşturulması ve okullarımızın spor salonlarına, kütüphanelere, bilgi evlerine kavuşturulması konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Yeni Büyükşehir Yasası sonrası ilçelerimizde yeni okul binaları da inşa ettik. Ayrıca Medeniyet Okulu, Genç KOMEK gibi projelerle çocuklarımızın milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmesine vesile oluyoruz. Şehit ve gazi çocuklarımız, öksüz, yetim, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli, anne-babası resmen ayrı olup ihtiyaç sahibi olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim yardımlarımız bu yıl da devam edecek. Geleceğimiz olan çocuklarımızın yetişmesi için emek veren, gayret gösteren tüm öğretmenlerimize, okul müdürlerimize ve katkı yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Eğitim camiasının ve öğrencilerin her zaman yanında olduklarını kaydeden Başkan Akyürek, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilere başarılarla dolu bir yıl diledi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim