Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen, ‘Ana Baba Okulu-5'in ikinci haftasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, "Ailede Ahlak Eğitimi" konulu seminer verdi

Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, 'Ailede Ahlak Eğitimi' konusunda önemli bilgiler verdi. Aydın, çocuk eğitiminde en önemli faktörlerden birinin sevgi olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımız evde bulamadıkları sevgiyi sokakta bulamazlar. Dolayısıyla onlara güzel ahlak kazandırmayı arzularsak aile içindeki iletişim ortamı ve sevgimiz çok iyi olmalıdır. Onların kişilikleri okul öncesi dönemde oluşmaktadır. İşte bu dönemde verdiğimiz eğitim ahlak eğitimidir" dedi.
Çocuk eğitiminde gelişim özelliklerine göre davranmanın önemine işaret eden Aydın, "Ergenlik dönemi gıcıklık dönemidir. Yani bile bile karşındakini sinirlendirecek davranışlar yapma dönemidir. Çocuk, çocukluk yapabilir. Çocukla inatlaşmayıp, çocuğun çocuk olduğunu unutmamalıyız. Hanım inat ederse erkek inatlaşmayacak, bey inatlaşırsa hanım sakin ve sabırlı olacak, böylece geçim olacak. Çocuk eğitiminde küçükler inat yapabilir ama biz büyükler inatlaşmaktan kaçınacağız. Bir adım geri atacağız sonra çözüm imkanlarını arayacağız" diye konuştu.
Seminerden sonra Meram Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Uysal, günün anısına Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın'a çeşitli hediyeler verdi.
İHA

 
Editör: TE Bilişim