Türktepe ilköğretim Okulunda başörtülü olduğugerekçesiyle okul müdüründen kantincisine kadar tecrit, tehdit vehakaretlere maruz kalan öğrenci bu sefer okul müdürünün talimatıyladövüldüğü iddia edildi.


Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki Türktepe okulunda başörtülü olduğu gerekçesiyle başta okul müdürü Orhan Usta tarafından tecrit, tehdit ve hakarete maruz kalan 8.sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu'nun son olarak okul müdürünün talimatıyla bazı öğrenciler tarafından dövüldüğü ortaya çıktı.

Milli Gazete'de yer alan iddiaya göre "Bu eylemcidir, beni ve okulumuzu zor durumda bırakmak istiyor, Suriye'den gelmiş, bunu dövün bir daha bu okula gelmesin" sözleriyle erkek öğrencileri azmettiren müdür, iddiaları soran veliye "Oh etmişim. Ben yaptıysam iyi yapmışım" cevabını verdi.

Dün yaşanan skandal olayın okul dağılımında meydana geldiği belirtilen haberde, üç haftadır başörtülü olduğu gerekçesiyle rehberlik odasında tecrit edilen, okulun müdüründen kantincisine kadar tehdit ve hakarete uğrayan 8. sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu'nun okul çıkışında bazı erkek öğrencilerin saldırısına uğradığı öne sürüldü.

Müdürden başörtüsü zulmü

Gazeteye konuşan Sedanur Ağsu, yaşları 13-14 arasında değişen 10-15 erkek çocuğun sözlü ve fiili saldırısına maruz kaldığını belirterek, "Çanta ve ayakkabılarıyla beni döven öğrenciler 'bu okuldan git, müdür seni burada istemiyor, pis eylemci okulumuzun adını kötüye çıkarmak için mi geldin, seni korkutalım da bir daha bu okula gelme, Müdür seni bu okulda görmek istemiyor.' sözlerini sarf ediyorlardı." dedi.

Öğrenci velisi Nurgül Ağsu ise Aynı okulda okuyan diğer çocuklarının durumu anlatması üzerine hemen okula gittiğini ve diğer öğrencileri azmettirerek kızını dövdürdüğü iddialarını müdüre sorması üzerine okul müdürü Orhan Usta'nın "Oh etmişim. Ben yapmışsan iyi etmişim." cevabını verdiğini iddia etti.

Okul çevresinde bulunan diğer çocuklarda Başörtülü kız öğrencinin diğer öğrenciler tarafından dövüldüğünü gördüklerini belirterek, olaya karışan bazı erkek öğrencilerin isimlerini saydı. Gazetecilerin iddiaları sormak için görüşmek istediği Türktepe okul müdürü Orhan Usta ise kimseyle görüşmek istemediğini bildirdi. Şiddete maruz kalan öğrencinin boynunda darp izine rastlandı. Sedanur Ağsu'yu hastaneye götürerek darp raporu alındı. Dr. Ersin Aslan Devlet hastanesinden alınan raporda Sedanur'un boynunda darp izine rastlandı. Hastane işlerinden sonra çocuk şube müdürlüğüne götürülen Sedanur, kendisini döven öğrenciler ve müdür hakkında şikâyetçi oldu.

Başörtülü ikinci sınıf vatandaş muamelesine tabi tutulamaz

Basın mensuplarıyla birlikte olay yerine gelen Mazlum-der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ile İnsani hak ve Özgürlükler Platformu sözcüsü Mehmet Faik Doğan da okul önünde Veli ve öğrencinin yanı sıra çevrede bulunan diğer öğrencilerden bilgi aldı. Çocuğa uygulanan bu şiddeti kınadıklarını ifade eden Mazlum-der Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, "İdeoloji kokan bu Davranışı kınıyor, yaşanan zulümlerin son bulması için Milli Eğitim Bakanını ve il milli eğitim müdürünü harekete geçmeye davet ediyorum." dedi. Çelik, "12 Eylül darbe süreci yargılanırken, 28 Şubatçılar için soruşturma başlatılırken, birilerinin başörtü zulmünü sürdürme çabası içinde olması kabul edilemez bir durumdur." İfadelerini kullandı.

İnançlara müsaade edilmiyor

Bu topraklar üzerinde yaşayanların nüfusunun yüzde 99'nun Müslüman olduğu sürekli vurgulandığını belirten Çelik, "Ancak inançları gereği kız çocukların başörtüleriyle okullara gitmesine müsaade edilmiyor. Okullarına giden kız çocukları okul idarecileri tarafından çocuk yaşlarına bakılmadan yaka paça okuldan uzaklaştırılıyor. Hiçbir kurumun idaresi görevlisi başörtülü kız çocuğunu başörtülü ikinci sınıf vatandaş muamelesine tutamaz. İnsanların dini inançlarının gereklerini günlük yaşamlarında icra etmeleri bir başkasının inisiyatifinde değildir."dedi. Çelik," Ulus Devletin bütün kurumlarıyla çocuklarımızdan, örtümüzden, haklarımızdan, inançlarımızdan ellerini çekmesi gerektiği ve başörtüsüne her alanda sınırsız özgürlük talebimizi tekrar ederiz."şeklinde konuştu.

İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Faik Doğan ise sonuna kadar bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
 
Haber7
Editör: TE Bilişim