Konya’da Bursluluk çalışmalarını 18 yıl önce başlatan Özel Başak Koleji’nin bilime yatkın öğrencileri tespit edip bu öğrencilerin daha iyi yerlere gelebilmesi ve topluma kazandırılması için .çaba harcıyor.  Yoğun talebi karşılamak için çalıştıklarını ifade eden Özel Başak Koleji yetkilileri  "Konya'da olimpiyat çalışmalarını 18 yıl önce başlatan Özel Başak Koleji'nin amacı, bilime yatkın öğrencileri tespit edip bu öğrencilerin daha iyi yerlere gelebilmesi ve topluma kazandırılmasıdır. Çok ciddi sayıda başvuru talebinin alındığı Türkiye'yi güzel bir geleceğe taşıyacak, bilimsel düşünceye sahip nesil yetiştiren bir eğitim projesi olan bursluluk sınavlarımız yoğun ilgi görüyor" şeklinde konuştu.

BAŞAK KOLEJİ'YLE ÖRNEK NESİLLER

Tüm dünyaya örnek nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Başak Koleji Yetkilileri, “Okulumuz çeyrek asırdır Konya’mızda eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir. Kuruluşunun temeli anne ve babasına hayırlı, vatanına ve milletine saygılı, karakteriyle tüm dünyaya örnek olan nesiller yetiştirmektir. Bunun yanında Akademik ve sosyal alanlarda okulumuz Konya’nın öncüleri arasındadır. Okulumuzun geleneksel hale getirdiği Bursluluk sınavlarının bu yıl 18.sini yapmaktayız. Temel branşlar da yapmış olduğumuz sınav sonucunda seçip yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı diğer temel sınavlarda da büyük başarı göstererek Konya’nın en seçkin liselerine girmeye hak kazanmış ve ahlakıyla da örnek öğrenciler olmuşlardır. Türkiye’de güzide üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerimizin olması da bu başarının tesadüf olmadığının en büyük ispatıdır” şeklinde konuştu..

Öte yandan Başak Koleji’nin bursluluk sınavlarının başarısına yenilerini eklemek için bu yılda yapılacak sınavda başarı kaydeden öğrencilere çeşitli oranlarda burs hediye edilecek.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim