Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Azerbaycan’da Mayıs ayında düzenlenen Uluslararası Hamza Nigarî Sempozyumu’na katıldılar. Burada Bakü Devlet Üniversitesi öğretim üyeleri ile kurulan kültür ve dostluk köprüsü neticesinde kardeş ülke Azerbaycan’dan da bir grup akademisyen Konya’ya geldi.

Azerbaycan’da farklı bölümlerde alanında önemli akademisyenler olan 25 kişilik öğretim üyesi Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş’tan Fakülte hakkında bilgiler aldılar.

Dekan Altıntaş misafir öğretim üyelerine yönelik yaptığı konuşmada “Biz ülkemizde Azerbaycan’a “Can Azerbaycan” deriz ve kendilerine muhabbet besleriz” diyerek, “Daha önce farklı zamanlarda iki kez ziyaret etme imkânı bulduğum bu ülkede özellikle Karabağ yetimlerinin kaldığı yetimhane ziyareti hafızamda buruk bir hatıra olarak yer almıştır. Hocalı katliamını yapanları her zaman Konyalılar olarak lanetliyoruz.  Temennim Karabağ topraklarının bir an önce özgürlüğüne kavuşmasıdır. Sizleri Fakültemiz ve Konya’da misafir etmekten onur duyuyoruz. Ülkemizin yaşamış olduğu hain darbe girişimi esnasında Azerbaycan Devlet Başkanımız İlham Aliyev’in hemen ülkemize bir ziyaret gerçekleştirerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletimizin yanında olduğunu beyan etmesi hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir” ifadelerini kullandı. 

Azerbaycan Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fariz Halili de Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, Azerbaycan’dan uçakla İstanbul’a gelip dönmek yerine karayoluyla Türkiye’ye gelmeyi daha uygun gördüklerini söyledi. İki ülke arasında kültür ve kardeşlik köprüleri kurmak için çalıştıklarını ifade eden Halili, “Aramızdaki kardeşliği pekiştirerek devam ettirmek istiyoruz. Bizi burada konaklayan dostlarımız Doç. Dr. Mustafa Yıldırım, Doç. Dr. Hikmet Atik, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Aras, Yrd. Doç. Dr. Aytekin Şenzeybek, Uzman Necati Şahin ve Erol Uğraşkan hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sayın dekanımıza da göstermiş olduğu sıcak ilgi ve alakadan dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Doç. Dr. Mustafa Yıldırım da iki devlet tek millet anlayışının sözde kalmaması gerektiğini söyleyerek “Zaman kardeşlikleri güçlendirme zamanıdır. Temennim bu kardeşlik ortamının devamlı olması ve bu dostluğun Azerbaycan Devlet Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında ortak bilimsel çalışmalara vesile olmasıdır” dedi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim