Eğitim ve öğretim alanında koronavirüs engelini aldığı önlemler ile aşmayı başaran Sınav Koleji ortaya koyduğu eğitim programları ile kaliteyi artıran bir yaklaşım sergiliyor. Uygulanan eğitim programları ve zorlu süreci nasıl yönettiklerini anlatan Sınav Koleji Konya Kampüs Müdürü Tevfik Kerimoğlu, “Eğitim dünyası için zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemi dikkatli planlama ve özenli uygulamalar ile öğrencilerimizin lehine bitirebilmemiz gerekir. Bu kapsamda okulumuzda pandeminin gündemimize taşındığı tarihten itibaren anlamlı işler yapıyoruz. Okulumuzun özellikle uzaktan eğitim programını teknolojiyi de çok akıllıca kullanarak uyguladık. Uzaktan veli toplantılarımızı gerçekleştirdik, uzaktan öğrencilerimizin takip ve tarama programlarını yaptık. Öğrencilerimizin sabah uyanma saatinden gün içerisinden planlamasından ve akşam yapması gereken ödevlendirme çalışmalarına kadar çok boyutlu ve sürekli kaliteyi arayan bir yaklaşım içerisinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

KONYA’DA İLK

Hijyen ve temizlik konusunda aldıkları önlemleri belgelemeyi başaran Sınav Koleji, Konya’da ilk TSE’nin verdiği akreditasyon belgesine sahip olmanın gururunu yaşıyor. Okul içerisinde alınan önlemlere de değinen Kerimoğlu, “Konya’da okulum temiz TSE’nin verdiği bir akreditasyon belgesidir. Hijyen ve enfeksiyonu önleme noktasında bir okulun kapasitesi ile ilgilidir. Bu belgeyi Konya’da alan ilk okuluz biz. Yine Millî Eğitim Bakanlığı' nın beyaz bayrak belgesi, hijyen ile ilgili okulun kalite standartlarının tescili anlamına geliyor bu da okulumuzda şu anda mevcut. Bununla beraber sınıflarımızı 12’şer kişilik eğitim alabilecek duruma getirdik. Bizleri ise mutlu eden şey ise velilerimizin bize karşı hissettiği duygu güvendir. Kararlarımızı alırken en önemli iki kriteri aklımızda bulunduruyoruz. Bunlardan birisi yasal çerçeve; sağlık bakanlığının, bilim kurulunun ve Konya İl Sağlık Müdürlüğünün yönergelerini dikkatle takip ediyoruz. İkinci kriterimiz ise çocuklarımızın güvenliğidir. Öğrencilerimizin sağlını ve güvenliği hiçbir şekilde engelleyecek bir şeye okulumuzda yer vermiyoruz. Sürekli kaliteyi arayan bir yaklaşım içerisindeyiz. Biz bu süreci dikkatli, emin ve giderek güçlenen adımlar ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

UYGULANAN EN İYİ DERS PROGRAMI

Sınav koleji olarak uyguladıkları en iyi ders programına sahip olduklarını vurgulayan Kerimoğlu, “Türkiye’de uzaktan uygulanan en iyi eğitim programlarından birisine sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Bizim odaklanmamız gereken bir diğer konu ise yüz yüze eğitimdir. Bunun içerisinde ise hijyen, enfeksiyonu önleme ve bireysel sorumluluk alma konusunda eğitimlerimizi almış ve tamamlamış bulunuyoruz. Çocuklarımızın sağlığından ve güveninden ödün vermeden yüz yüze eğitimi başaran bir okul olarak velilerimizi de bu ayrıcalığa davet ediyorum. Okulumuzu ziyaret ederek aldığımız önlemleri ve kalitemizi görebilirler” şeklinde konuştu

SEFA SALİH KULA

Editör: TE Bilişim