Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Ana Baba Okulu-5´in üçüncü oturumuna katılan yazar Sema Maraşlı, mutlu bir evliliğin formülünün ´kadın-erkek arasındaki yaratılış farklılıklarını iyi anlamakta´ olduğunu söyledi.

Konevi Kültür Merkezi'nde devam eden Ana Baba Okulu-5'in üçüncü eğitim seminerine katılan yazar Sema Maraşlı, medyanın kadın üzerindeki etkisi, eşler arasındaki iletişim ve yaratılışta kadın ve erkeğin farklılıklarına dikkat çekti.
Ailede karı-koca arasında iyi bir iletişim sağlamak için yaratılıştan gelen kadın-erkek arasındaki farklılıkların mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Maraşlı, " Kadın ile erkek arasındaki temel farklılıkları; fizyolojik, davranış ve duygu farklılıkları olarak sınıflandırabiliriz. Fizyolojik farklılıkların en önemlilerinden biri kadınların daha çok beyninin sağ tarafını; erkeklerin ise daha çok beyninin sol tarafını kullanmasıdır. Bu durum iki tarafın da hayata ve olaylara bakışını tamamen etkiliyor. Kadın ve erkek arasındaki farklılıkları iyi bilmek evlilikte pek çok problemi çözmeye yarayacaktır. Kadın beyninin her iki tarafında konuşma merkezi var, erkek beyninin sadece sol tarafında konuşma merkezi var. Bu yüzden kadınların konuşma ihtiyacı erkeklere göre daha fazla.Bilimsel olarak erkekler ortalama günde yedi bin civarı kelime kullanırken, kadınlar yirmi bin kelime kullanıyorlar. Arada oldukça büyük bir fark var. Bu yüzden bir kadın, eşinin kendisi kadar konuşmasını, erkek de karısının susup sessizce oturmasını beklememeli. Bu farklılığı bilerek kadın, sürekli kocasını konuşturmak için zorlamamalı, erkek de karısını dinlemek için her akşam mutlaka zaman ayırmalı" diye konuştu.
Mutlu bir evlilikte kadınlara daha fazla sorumluluk düştüğünü anlatan Maraşlı, "Kadınlar olarak namaz, oruç, tesettür vb. dini emirleri yerine getirip karı - koca ilişkisini kendimize göre yaşayalım diye bir durum söz konusu olamaz. Hapşırmanın bile duası olan bir dinde aile gibi bir kurumu istediğim şekilde yaşarım diye bir şey mümkün değildir. Aile içi iletişimde bizim en büyük rehberimiz Kur'an ve hadistir. İlişkilerimizi buna göre ayarlamalıyız" dedi.  



Gazeteci yazar Maraşlı, eşler arasındaki muhabbetin  maddi ve manevi kazanç açısından da önemli olduğunu ifade etti.  Kadınların eşlerinden bir şey isterken, iğneleme ve kıyaslama yapmasının yanlış olduğunu dile getiren Maraşlı, “Erkekten ne istiyorsanız doğrudan onu söylemelisiniz. Erkekler, ince düşünceler ve ayrıntılardan hoşlanmaz.  Açıkça söylerseniz, iyi bir sonuç alırsınız” diyerek, kadının bencillikten uzak durması gerektiğinin altını çizdi.
Yazar Sema Maraşlı, seminerden sonra okurlarına, kitaplarını imzaladı. Ana Baba Okulu-5, 29 Kasım 2012 Perşembe günü Psikolojik Danışman M. Kemal Hayta'nın "Ailede Çocuk Eğitimi",  08 Aralık 2012 Cumartesi günü de Aile Danışmanı Muhittin Korucu'nun "Eşler Arası İletişim" konulu seminerleriyle sona erecek. Konevi Kültür Merkezi'ndeki seminerlerin başlama saati 19.30.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim