CHP Konya İl binasında düzenlenen basın açıklamasına CHP Konya İl Sekreteri Şükriye Limancı, il yönetim kurulu üyeleriyle ilçe başkanları katıldı.

CHP Konya il Sekreteri Şükriye Limancı, eğitimin mevcut iktidarın başarısızlık içinde olduğu bir alan olduğunu savunarak; “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bütçe görüşmeleri sırasında yapmış olduğu laiklik karşıtı konuşmasına yönelik Cumhuriyet Halk Partisinin görüşlerini paylaşmak üzere gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasına hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum olarak yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder" şeklinde ifade ederek önemini vurguladığı Milli Eğitim, mevcut iktidarın tam bir başarısızlık içinde olduğu bir alandır. AK Parti Genel Başkanı'nın "eğitim alanında başarısız olduk" sözleri ile bir itiraf olarak hafızalarımıza kazınan 21 yıllık dönemde, 9 bakan değişmiş, eğitim sistemi yazboz tahtasına dönmüş, bilerek ve isteyerek siyasallaştırılmış ve iktidarın ideolojik hedefleri için araç haline getirilmiştir. PISA vb. uluslararası araştırma sonuçları da eğitimin niteliğine yönelik başarısızlığı net bir biçimde ortaya koymaktadır. Oysa Milli Eğitim, ülkemizi geleceğe taşıyacak kuşakların iyi eğitimli ve donanımlı olmasını sağlayacak en önemli hizmet alanı ve ülke için bir beka sorunudur” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BÜTÇESİ SÜREKLİ DÜŞÜRÜLDÜ

'Hazine ve Maliye Bakanımızın her zaman arkasındayız' 'Hazine ve Maliye Bakanımızın her zaman arkasındayız'

Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesinin yükseltilmesi gerekirken sürekli düşürüldüğüne dikkat çeken Limancı, şunları kaydetti; “Meclis'te kabul edilen bütçe, öğretmenlerin, akademisyenlerin, eğitim emekçilerinin, ailelerin ve en önemlisi ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sorunlarını çözebilecek bir akla, vicdana ve niyete sahip değildir! Merkezi Yönetim Bütçesi içerisindeki payı yüzde 19,24'lerden yüzde 14,56'ya gerileyen, yüzde 81'i personel gideri olan, yatırım bütçesi 2002'de yüzde 17,18 iken yüzde 9,15'e kadar gerileyen Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek iktidar milletvekillerinin oyları ile kabul edilmiştir. Öğrencilere bilimsel ve nitelikli bir eğitim vermekten uzak, Ailelerin artan mali yüklerini ve kaygılarını azaltmayı hedeflemeyen, Öğretmenlerini yoksulluk sınırının altında maaşlara reva gören, Bir milyonu aşan atanamayan öğretmenlere bir umut vermeyen bu bütçeyi konuşmamız gerekirken, Maalesef Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in gün boyu yapılan bütçeye yönelik eleştirilere vermesi gereken cevapları değil; Türkiye'nin geleceği için çok büyük bir tehlike olan laiklik karşıtı demeçlerini konuşmak zorunda kalıyoruz. Bakan'ın verdiği rakamlara göre Milli Eğitim Bakanlığı, 1.167'si resmi kurumlarla olmak üzere 2.709 protokol imzalamış bulunuyor. Bu protokoller, okullarımızın ve milli eğitim sistemimizin gereksinim duyduğu fiziki altyapı, malzeme, yazılım ve/veya donanıma yönelik çeşitli kurumların yapacağı katkılara yönelik değildir. Aksine, Milli Eğitim Bakanlığı'nın anayasal görevi olan ve öğretmenlerimizin uzmanlığında okul yaşamında geliştirilmesi beklenen yaşam becerilerine yöneliktir. Bunu, Bakan'ın Meclis'te bu protokolleri savunurken ortaya koyduğu gerekçelerden de anlıyoruz.”

HABER MERKEZİ

Editör: Birkan Bakay