Ya duvara yada güneşe karşı yürürmüş 

'' Duvara karşı yürüyorum '' demiş Kılıçdaroğlu Ahmet Hakan'la yaptığı bir  söyleşide . Dahası  şunları da eklemiş sözünün arkasına ;

“Gandi yürüdüğü zaman karşısında İngilizler vardı. Adamlar demokrasi kültüründen gelen bir anlayışa sahip oldukları için Gandi’nin yürüyüşünden etkilendiler, kayıtsız kalmadılar o yürüyüşe karşı. ‘Niye yürüyor ki? Trene binsin’ demediler. ‘Bizim yaptığımız yollarda yürüyor’ diye tepki göstermediler. Demokrasi anlayışı varsa, bu tür yürüyüşlere olgunluk içinde karşılık verilir. Yeri geldiğinde geri adım atılır. Ama bizim karşımızda bir duvar var. Biz işte bu duvara karşı yürüyoruz. En büyük sorunumuz bu”.

Bana göre Sayın Kılıçdaroğlu bu açıklamalarla kendi karizmasını iyice yerle bir ediyor .Birinci sebebi Ana muhalefetin başında olmasıdır ki bu konum benim için  çok önemli ve kıymetlidir .Ama ne yazık ki Kılıçdaroğlu elindeki bu nimetin farkında değil .Aslında  ana muhalefet demek, iktidarın eksikliklerini tespit eden, daha güzel çalışmasını sağlayan ve önündeki ilk seçimde de iktidar olmak için çabalayan demektir .Lâkin nerde ? 

15 Temmuz akşamı belediye başkanının evinde saklanan ,  akabinde  Yenikapı Mitingine birçok ısrardan sonra gelen  Kılıçdaroğlu 249 şehidimiz ve onlarca gazimiz adına en ufak  tepki vermedi .(Hoş zaten Yenikapı mitingine katıldığı için  birileri tarafından silahlı saldırıya uğramış ve uyarılmıştı  )  Bu gün kalkmış  Mit tırları operasyonlarının görüntülerini paralel yapıyla birlikte  servis ettiği için tutuklanan milletvekili, ve gazeteciler adına ''adalet yürüyüşü '' yapıyor ,üstüne ''hükümetten ses gelmiyor ,duvara karşı yürüyorum '' babında açıklamalar yapıyor.

Bir de zaman zaman '' gazeteciler bu ülkede tutukluyken adaletten söz edilmez '' gibi açıklamalarda bulunarak tepki veriyor .Bir zamanlar bu ülkede Mit Müsteşarı tutuklanmak istendi ,Genelkurmay Başkanı tutuklanıp cezaevine atıldı , daha Başbakan görevde iken (şimdiki Cunhurbaşkanımız ) ''dönemin Başbakanı '' ibaresiyle fezleke hazırlandı .Bunlar için en ufak bir tepki bile vermezken şimdi  kendisine sormak lazım bu kişilerin görevi gazetecilikten daha mı aşağılık veyahut gazeteciler kutsal varlıklar suç işlemez de bizim mi haberimiz yok ?

Evet Sayın Kılıçdaroğlu kendisi de ifade ettiği gibi tam da duvara karşı siyaset yapıyor .2019 seçimlerinde ben aday çıkarım demek bi tarafa sağdan soldan aday arama peşine düşmüş . Ayrıca şuna değinmeden geçemeyeceğim . Bu yürüyüşün bir amacı da kendi partisindeki adaletsizliklere karşı .Komik değilmi ? Parti içindeki adaletsizliklerden dolayı onca muhalif ses çıkarken ''yürüyüş'' iyi geldi ve herkes yönünü başka yerlere çevirmek zorunda kaldı .

Bütün bu olanlara rağmen hala birtakım medya kendisini şirin gösterme peşinde  .Neymiş efendim karavanada kalıyormuş ,ayakları şişiyormuş falan feşmekân . Tıpkı aynı medyanın bir zamanlar Selahhattin Demirtaş'a halka şirin göstermek adına saz çaldırdıkları gibi .Tıpkı  cebinde  onlarca suç aleti çıkmasına rağmen Berkin Elvan ''ekmek almaya gidiyordu '' safsataları gibi...

Almanya'nın Türkiye'ye karşı tutumu

7-8 Temmuz'da  Hamburg'da G-20 zirvesi yapılacak .Cumhurbaşkanımızın Almanya'daki Türkler ile buluşması  güvenlik bahanesiyle resmen reddedildi .Aynı Almanya geçtiğimiz dönemde bizden kaçan tutuklanmasına hükmedilen fetöcülere de kucak açmadı mı ? PKK'lılara eylem yapmaları  için çadırlar kurmalarına müsade etmediler mi?

Şu ayeti sizinle paylaşmadan geçemeyeceğim .Zira tam yerine oturuyor .Sizce de öyle değil mi ?

 Bunlara, “Yeryüzünde fesat çıkarmayın” denildiğinde, “Biz ancak ıslah edicileriz!” derler. (bakara 11) 

                     

                                                                                     Selâm ve dua ile