Milli aradan önce sanki ligden düşmesi garanti olan, gol yedikten sonra çabuk dağılan, reaksiyon vermekte zorlanan bir Konyaspor vardı. Üst üste yaşanan puan kayıpları özgüvenimizi de önemli derecede etkilemişti. Bunlar yüzünden  milli aranın gelmesinin takıma olumlu yansıyacağını öngörmüştüm. Maç öncesi kadrolar açıklandığında ise hocanın hafta içi Bajic’le ilgili yaptığı açıklamadan da yola çıkarak Bajic’in 11 başlaması hiç de sürpriz olmadı açıkçası. Hem Bajic’in,hem de Konyaspor’un takım olarak artık toparlandığını göreceğimiz bir maç olmasını umduk. Maç öncesi Nalçacılılar’ın oluşturduğu ortamı da düşününce artık futbolcuların bir reaksiyon vereceği beklemek çok da olağandışı bir beklenti değildi açıkçası.

İSTEK YETMİYOR

Maça beklenildiği gibi oldukça agresif başladı Konyaspor.Henüz 3. Dakikada bir taç atışından oluşturduğumuz pozisyonda Ömer Ali’nin iyi koşusu ve gelen güzel pas ile Milosevic iyi yerde buluştu ve topu ağlara gönderdi. Tüm taraftarlar artık’’ ohh be’’ demiştik aslında. Ama VAR’dan gelen uyarıyı dikkate alan Fırat Aydınus pozisyonu alelacele izleyerek Ömer Ali’nin Karius’un görüş açısını engellediği belirterek ofsayt kararını verdi. Bunda Karius’un pozisyon sonrası hakeme tane tane olayı anlatması da bu hızlı kararı almasında etmen oldu bence. Doğru düzgün hakeme itiraz bile olmadı bizim taraftan. İptal kararından sonra da İlk 35 dakika oyunun hakimi olan taraftı.Önceki haftalara göre daha dirençli bir takım vardı aslında.Bajic eski günlerinden dönem dönem örnekler sunuyordu.Galiba Bajic geri döndü demeye başlamıştık.      35’ten sonra Beşiktaş oyunun kontrolünü alsa da onlar net pozisyon bulmakta zorlandı. İkinci yarı da çok farklı geçmedi aslında.Tipik bir beraberlik maçına doğru gidiyordu. Atanın kazanacağı bir maç olacağı çok barizdi. Bajic’in bir hücum çıkışında verdiği anlamsız pastan sonra Ferhat’ın ve ardından Anicic’in müdahalede geç kalmasıyla da fırsatçı golcü Burak pozisyonu tabii ki değerlendirdi. Sonrası malum… Kırılgan ve ne oynadığını bilmeyen Konyaspor…Geçmiş dönemlerde 70’e kadar berabere giden maçlarda bizim takımın kondisyon ve fizik kalitenin de verdiği güç ile maçın bize doğru ivmelendiği birçok maç izledik.Hatta kazandığımız birçok maçta bunu rakipler de bilirdi.Ama bu sezon o klasik Aykut Kocaman takımlarında olan fizik ve kondisyon farkını göremiyoruz ne yazık ki.Bunun nedeni sezon başı yüklemesinin yetersiz olması değil bence. Ama psikolojik olarak kırılgan olmanın bu fiziki durumumuza yansıdığını düşünüyorum.

KALİTESİZLİK

İlk 35 dakika oynadığımız oyun bana güven verdi.Ama sonrası sıkıntılı günlerimizin bir özeti oldu. Eğer ilk 35 dakika oynadığımız oyunu Beşiktaş oynasaydı kesinlikle önde tamamlardı. Bu da bizim kalite olarak ligin aşağı sıralarında olduğumuzun göstergesi oldu. Artık ‘’en az hasarla’’ devre arasının gelmesini bekleyeceğiz.Umarım 20 olmasa bile 18-19 puan baremlerinde devreye gireriz.Şu an tek dileğim bu…Sonrası ise takım kalitesini yükseltmek.Evet bu biraz maliyet olarak zorlayacak bizi ama mecburuz.Ne yazık ki sezon başındaki düşük bütçeli kadro planlaması tutmadı.Acilen kalitenin artması şart.

VAR NİYE VAR?

Konyaspor’un attığı golün iptali klasik Türk futbolunun özeti aslında.Türkiye’de işler şöyle yürür.Kural vardır.Uygulama konusunda ‘’takdir hakkı’’vardır. Burada hakem ya da hakim denilen kişi olayın kendine özgü koşullarını değerlendirerek karar verir.En azından öyle olmasını umarız.Ama normal hayatta işler hiç de öyle yürümez. Zengine farklı,fakire farklı uygulanır kurallar.Eğilir,bükülür…Türk futbolunda da durumlar pek farklı değildir aslında.Zengin/lobisi kuvvetli takımlara farklı; gariban/Anadolu takımlarına farklı uygulanır bu ‘’ takdir hakkı’’.Ben öyle gördüm,bana göre görüş açısını engelliyor der ve işin içinden çıkar bu karar vericiler.Bu haftaki pozisyon da öyleydi aslında.Aynısını İnönü’de Beşiktaş atsa çoktan goldü o pozisyon.Her neyse…Umarım bir gün adalet herkese eşit şekilde uygulanır.Ben VAR’ın niye var olduğunu anladım.VAR adaletsizliği gidermek için değil,büyük denilen takımlara yönelik yapılan hatalarda devreye girmesi için uygulanan,takdir haklarının bu takımlar lehine daha da fazla bükülmesine yol açan bir sistem olmuş.En azından bizim ülkemizde.Selamlar,saygılar…